De school

De  Samenwerkingsschool Emmaüs is in 1983 gestart. De school telt sinds 1995 ± 550 leerlingen, verdeeld over 20 groepen.

In totaal 40 personen werken met plezier met en voor deze leerlingen. Vanaf het begin is de Emmaüs een „school in beweging?. De school werkt systematisch aan vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Nieuwe werkwijzen, methodes en materialen worden ingezet om ons onderwijs te optimaliseren. Kwaliteitszorg staat hoog in ons vaandel. Professionalisering van de leerkrachten staat daarbij voorop.

We willen goed en modern onderwijs geven. De komende jaren willen we nog meer de stap gaan maken richting gepersonaliseerd onderwijs met eigenaarschap bij de kinderen. We doen dat met plezier in een team van mensen die zich blijven ontwikkelen. Samen met de ouders doen we ons best om een school te zijn waar alle leerlingen zich kunnen ontwikkelen naar hun mogelijkheden en waar ze met plezier naar toe gaan. Een school waar teamleden, ouders en kinderen trots op zijn.

Onze school

Goed basisonderwijs in een veilig en stimulerend klimaat is noodzakelijk voor de ontwikkeling van uw kind. Alleen als kinderen graag naar school gaan kunnen ze tot goede prestaties komen. Ouders zoeken een goede school voor hun kind. Wij willen die school zijn voor uw kind.

Onze ambities hebben wij dit schooljaar weer gestalte gegeven in een jaarplan. Dit jaarplan staat op de website van onze school.

In deze schoolgids van Samenwerkingsschool Emmaüs vindt u behalve

veel informatie over het schooljaar 2018-2019 ook informatie over de opzet van ons onderwijs, de zorg voor de kinderen, ons leerlingvolg- systeem en over contacten met ouders en externe instanties.

Gedurende het schooljaar wordt de inhoud van deze gids besproken met de Medezeggenschapsraad. De inhoud van de schoolgids wordt vastgesteld na instemming van de MR en vervolgens verspreid onder de (toekomstige) ouders en verzorgers.

Mocht u na het lezen van deze schoolgids behoefte hebben aan meer informatie, dan staan wij altijd klaar om u te helpen. Ook voor wensen,

suggesties of opmerkingen betreffende deze schoolgids kunt u contact opnemen met de directie van de school.

De Emmaüs is vanaf de start een R.K.-P.C. Samenwerkingsschool. Een basisschool voor katholiek en protestants christelijk onderwijs.

De school is gelegen in de wijk ‘t Lien. Het merendeel van de leerlingen komt uit de wijken ‘t Lien en de Rietvink. Daarnaast komen er ook kinderen uit andere wijken van Leidschendam-Voorburg.

De school is gehuisvest in een modern gebouw met 20 groepslokalen, een multifunctioneel speellokaal (aula), een atelier, muzieklokaal, theater en aparte ruimten voor intern begeleiders, remedial teachers, administratie, I.C.T., personeel en directie.

In juni 2017 is er een gedeelte nieuwbouw opgeleverd en zijn we toekomstbestendig met diverse mooie ruimtes voor kinderen en teamleden.