Nieuwsbrief 2019-2020 nr. 7 (05-12-2019)

    Inhoudsopgave:

 

  1. En het is allemaal goed gekomen: Sint op de Emmaüs!
  2. Per direct gezocht! Coördinator op maandag
  3. Binnenplein graag vrijlaten na 15.15 uur
  4. Artsen zonder grenzen

  5. Uitnodiging kinderwoorddienst en tienerkwartier 8 december - tweede Advent


     En het is allemaal goed gekomen: Sint op de Emmaüs!

    Van onze razende reporter:

De hele sintcommissie was in rap en roer, de presentatoren zaten met de handen in het haar, want de hele aankomst van Sint Nicolaas leek op een drama uit te lopen! 

    
 
     Per direct gezocht! Coördinator op maandag

    Op onze noodoproep voor een nieuwe voorzitter hebben gelukkig een aantal ouders gereageerd. Waarvoor dank. Komende week gaan we met hen in gesprek. Maar Broodje Emmaüs heeft nog meer hulp nodig. Voor de maandag zijn wij per direct op zoek naar een coördinator.
    
 
     Binnenplein graag vrijlaten na 15.15 uur

    Vlietkinderen is een nieuwe groep gestart omdat er weer nieuwe aanmeldingen zijn. De samenwerking met onze organisatie is zo dat zij een ruimte van ons gaan gebruiken na 15.00 uur.

Wij willen dan ook vragen om na 15.15 geen gebruik meer te maken van het binnenplein bij de kleutergroepen. Daar kunnen, hoe leuk dan ook, na 15.00 uur geen kinderen blijven spelen.

    
 
     Artsen zonder grenzen

    Dit jaar willen we met onze Kerstactie geld ophalen voor Artsen Zonder Grenzen, een organisatie die medische hulp biedt in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Met het door ons opgehaalde geld kunnen zij het verschil maken tussen leven en dood. Per klas kunnen de kinderen zelf bepalen hoe ze geld willen inzamelen voor dit goede doel, bijv. door klusjes te doen thuis, of een rommelmarkt te organiseren; alles is mogelijk. In elke klas komt een lijst te hangen met heel concrete doelen waarvoor de kinderen kunnen “sparen”.

Het geld mag op school ingeleverd worden, maar kan ook rechtstreeks op de door ons aangemaakte actiepagina overgemaakt worden op www.Actiezondergrenzen.nl “doneer nu”, en dan kiezen voor  “een persoon” en dan “Emmaüs helpt”. Daar wordt dan bijgehouden hoeveel geld we al hebben opgehaald.

 

Wij durven in te zetten op 2500 Euro, met de hele school.

Dat moet toch lukken?

Doet u ook mee?

 

De kerstcommissie

 

    
 
     Uitnodiging kinderwoorddienst en tienerkwartier 8 december - tweede Advent

    Iedereen is vante uitgenodigd voor de Kinderwoorddienst en tienerkwartier in de Sint Martinuskerk in Voorburg op zondag 8 december om 9.30 uur.

Thema van de viering is: "Een Koning op Gods berg".

 

    
 

Agenda

Bekijk de agenda op de website ›


RK-PC Samenwerkingsschool Emmaüs

Leenkamp 15
2264 KW Leidschendam

Telefoon: 070-3278018
info@emmaus.lucasonderwijs.nl

Bij Team vindt u alle personeelsleden