Nieuwsbrief 2024-2024 nr. 3 (27-09-2024)

Inhoudsopgave:

 

1. Schoolmaatschappelijk werk

2. Identiteit

3. 'Dingen op wieltjes'

4. Typecursus

5. Kliederkerk

6. Nieuws uit de MR

7. Kinderboekenweek

8. Stichting Leergeld

9. AAN in het donker

10. Rugbyclinics



     Schoolmaatschappelijk werk

    Aan de start van het schooljaar willen we het schoolmaatschappelijk werk graag (weer) voorstellen en u informeren over de mogelijkheden van het (voorschools) schoolmaatschappelijk werk. 
    
 
     Identiteit

    God zorgt voor jou! 

 

Deze weken lezen we tijdens de catechese momenten verhalen over koning Saul en herder David die later koning zal worden. Koning Saul vertrouwt in het begin op God, maar het duurt niet lang voordat Saul God vergeet. Saul vindt zichzelf vooral heel goed en geweldig. Maar hoe komt het dat hij het als koning zo goed doet? 

 

De profeet Samuel krijgt de opdracht om een nieuwe koning te zoeken. Dit wordt niet de zoon van koning Saul, maar een herder. Deze herder vertrouwt volledig op God. Hij zorgt goed voor zijn schapen. Ook in het leger doet hij het goed. Maar hoe komt het dat David het zo goed doet? 

    
 
     'Dingen' op wieltjes

    Ook vorig jaar maakten we er al melding van, maar we willen het graag nog een keer herhalen. En dat gaat over 'wieltjes in de school'.
    
 
     Typecursus

    Goed nieuws! We hebben voldoende aanmeldingen om van start te kunnen gaan met de typecursus! Mogelijk is dit eerder aan uw aandacht ontschoten. U kunt zich nog aanmelden. Neemt u daarvoor contact op via de website www.typetuin.nl .
    
 
     Kliederkerk

    Hou je van creatief bezig zijn? Van samen iets ondernemen? Maar ook om je ergens in te verdiepen?  Kom dan naar de Kliederkerk!  
    
 
     Nieuws uit de MR

    Op 16 september was de eerste vergadering van de medezeggenschapsraad (MR) tijdens dit schooljaar. De MR praat mee en adviseert de directie over het beleid van de school. Over sommige onderwerpen is het verplicht dat de directie instemming krijgt van de MR. De MR bestaat uit vier ouders en vier leerkrachten. Na elke vergadering informeren wij u over de onderwerpen die we besproken hebben en over onze besluiten, met een bericht in de nieuwsbrief. Kijk gerust een op de website van de Emmaüs onder het kopje 'ouders' om meer te lezen over de MR. 
    
 
     Kinderboekenweek

    In het Literatuurmuseum vieren we een maand lang het tegendraads en dwars zijn! Kom je ook? 
 
Verhalen zitten vol sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wil. Van 2 oktober tot en met 3 november staat het museum in het teken van verhalen en verhaalfiguren die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.  
    
 
     Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg

    Leergeld Leidschendam-Voorburg is een stichting, die gezinnen met kinderen van 4 tot 18 jaar, die financiële problemen hebben, steunt. De stichting werkt lokaal en alleen met gezinnen, die in Voorburg, Leidschendam of Stompwijk wonen.  
    
 
     AAN in het donker

    Beste scholen en sportverenigingen, 

 

We zitten midden in de herfst, de dagen worden korter, het is eerder donker en er valt regelmatig een regenbui. Als je dan op de fiets stapt van of naar huis is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent en dat de fietsverlichting aanstaat en het doet. Zo loop je als fietser 20% minder risico op een verkeersongeval in het donker, omdat je gezien wordt door andere verkeersdeelnemers.. 

    
 
     De rugbyclinics bij WRC Te Werve zijn weer terug!

    Vanaf zondag 29 september a.s., vier zondagen van 11:00 tot 12:00 gratis rugbylessen voor alle meisjes en jongens van 4 t/m 18 jaar.  

 

Aanmelden kan via de qr code op de bijgevoegde flyer of https://forms.office.com/e/yjCtpDd1ny?origin=lprLink. 

    
 

Agenda

Bekijk de agenda op de website ›


RK-PC Samenwerkingsschool Emmaüs

Leenkamp 15
2264 KW Leidschendam

Telefoon: 070-3278018
info@emmaus.lucasonderwijs.nl

Bij Team vindt u alle personeelsleden