Nieuwsbrief 2023-2024 nr.14 (03-06-2024)

Inhoudsopgave:

 

1. Kom uit die kraan!

2. Corpus

3. Engels Taaldorp

4. Avondvierdaagse

5. Verkeersproject gemeente

6. Bezoek burgemeester

7. Nieuwe Chromebooks

8. De Kinderraad

9. Nieuwe juf voor Handvaardigheid

10. Juf Cynthia is met verlof



     Kom uit die kraan!!

    Dit jaar is het humoristische en verrassende prentenboek Kom uit die kraan!!  

Aan wie geef jij Kom uit die kraan!! cadeau? Met deze slogan willen we iedereen overtuigen om dit boek cadeau te geven – aan jezelf óf aan een ander!  

 

De Emmaus heeft er net als eerdere jaren voor gekozen om alle kinderen in groep 1/2 een prentenboek cadeau te doen. Hierdoor hopen we alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen of weinig boeken hebben. Zodat er nog meer gaat worden voorgelezen, dit is zo goed voor de woordenschat van alle kinderen en leesmotivatie als ze ouder worden. 

 

    
 
     Corpus

    Op 24 mei brachten de kinderen uit de groepen 6, onder begeleiding van ouders en leerkrachten, een bezoek aan Corpus in Oegstgeest. Dit was naar aanleiding van een eerder gedraaid project over het menselijk lichaam. Dat project werd enkele weken geleden al succesvol afgesloten middels een mooie mini-Corpus tentoonstelling waar veel (groot)ouders op af waren gekomen. Het was een prachtig trotsmoment. 
    
 
     Engels Taaldorp

    Over trotsmomenten gesproken én toevallig ook weer op 24 mei: de groepen 7 en 8 hadden op die dag een activiteit die Engels Taaldorp heet. Middels een fictieve speurtocht door Londen in onze school gingen kinderen in groepjes langs opdrachten die ze in het Engels kregen aangeboden en ook in het Engels moesten uitvoeren. Soms moesten ze even op gang komen, maar bij de meesten lukt het heel goed. 
    
 
     Avondvierdaagse

    Vorige week hebben 276 kinderen van onze school meegelopen met de Avondvierdaagse. Op één avond na hebben we het gelukkig droog gehouden en zo konden we donderdagavond de medailles uitdelen aan de blije kinderen. 

 

Ouderraad bedankt voor alle versnaperingen onderweg! 

    
 
     Verkeersproject gemeente

    Onder de titel 'Scholenaanpak’ gaat de gemeente in samenwerking met ons, de wijkagent en handhaving een pilot aan rondom de verkeerssituatie bij de school. En vandaag bij de eerste bijeenkomst werd duidelijk, dat dit project meer gaat behelsen dan alleen de directe schoolomgeving. De gemeente wil graag ook dat er één of twee ouders van de school en één of twee leerlingen aansluiten binnen dit project. 

 

Als u interesse heeft om deel te nemen aan dit project, dan kunt u dat melden bij John Leijgraaff jleijgraaff@emmaus.lucasonderwijs.nl

    
 
     Bezoek burgemeester

    Gisteren kwam Burgemeester Martijn Vroom bij ons op school op bezoek. Hij was bijzonder geïnteresseerd hoe onze school vormgegeven wordt en welke keuzes we daarin maken. En we kregen de indruk dat hij vooral erg genoot van de rondleiding door de school en de spontaniteit waarmee kinderen hem begroetten. 
    
 
     Nieuwe Chromebooks

    Vorige week zijn we gestart met het verspreiden van nieuwe Chromebooks in de groepen 4 t/m 7. Dit uitroltraject zal twee weken in beslag nemen. Dus als uw kind nog geen nieuwe Chromebook heeft ontvangen, dan komt dat nog binnenkort. 

 

De kinderen uit groep 8, die onze school over zes weken gaan verlaten, ontvangen voor die zes weken geen nieuwe Chromebook. Die bewaren we voor de kinderen die volgend jaar in groep 4 gaan starten.

    
 
     De kinderraad

    Wat is de kinderraad: De kinderraad is in het kamertje van meester Joost.   

Wat doen wij in de kinderraad: In de kinderraad bespreken we dingen voor de school en de klas.  

Waarom zitten wij in de kinderraad: Je komt in de kinderraad na verkiezingen. Je moet een presentatie houden voor jouw eigen klas en onze eigen klassen hadden het meeste op ons gestemd.  

 

    
 
     Nieuwe juf voor handvaardigheid

    Eerder meldden we u dat juf Francoise de Emmaüs aan het einde van het jaar gaat verlaten vanwege het bereiken van de pensioensgerechtigde leeftijd. Inmiddels heeft de sollicitatieprocedure plaatsgevonden en we hebben een nieuwe collega aan kunnen nemen.
    
 
     Juf Cynthia is met verlof

    Het was niet meer te verbloemen, juf Cynthia is zwanger en is afgelopen vrijdag met bevallingsverlof gegaan. We hopen het allerbeste voor haar en haar op komst zijnde kindje. 

 

We verwachten juf Cynthia rond de herfstvakantie weer terug op school.

    
 

Agenda

Bekijk de agenda op de website ›


RK-PC Samenwerkingsschool Emmaüs

Leenkamp 15
2264 KW Leidschendam

Telefoon: 070-3278018
info@emmaus.lucasonderwijs.nl

Bij Team vindt u alle personeelsleden