Kids

Groep 8 Nicole / Maggie

BERICHTEN

05 okt 2018 - Raketles Corbulo
Preview foto Op vrijdag 5 oktober hadden wij een gastles van docenten van het Corbulo.

We gingen in groepjes van 2 of 3 een raket maken. Deze mochten wij lanceren op het veld naast de school! Een onwijs leuke les!


21 sep 2018 - Bezoek aan de Molen
Preview foto Op donderdag 20 september zijn we met juf Maggie naar de molen in Voorburg gegaan. Hierbij wat foto's van deze gezellige ochtend

17 sep 2018 - Kinderpostzegels
Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen gaan dit jaar langs de deuren. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. 

 

Voor kinderen, door kinderen
Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

Een goed thuis
400.000 kinderen worden geholpen aan een goed thuis dankzij de inzet van ruim 160.000 kinderen dit jaar tijdens de Kinderpostzegelactie. Zoals Peggy, een van onze ambassadeurs. Nadat zij al veel heeft meegemaakt, woont ze nu in een pleeggezin dankzij de inzet van vele schoolkinderen. Ze heeft een eigen kamer en kan daar samen wonen met haar zusje. Naast een goed thuis vinden wij ook vrolijkheid, gelijke kansen en onderwijs belangrijk voor ieder kind. Bekijk de verhalen van Frezgi & Johannes, Suzy en Khadji om te zien wat wij voor hen hebben betekend.

De Fabeltjeskrant op Kinderpostzegels
Dit jaar staan de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van deze iconische televisieserie hebben wij een ereplekje voor Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar op de Kinderpostzegels dit jaar. 

Eerste bestelling
Op dinsdag 25 september, de dag voordat de Kinderpostzegelactie van start gaat, plaatst niemand minder dan Nicolette van Dam de allereerste bestelling. Dit doet zij samen met een special guest... Wie? Hou onze website en social media maar in de gaten!

Kinderpostzegelactie 2018
De kinderpostzegelactie is dit jaar nog overzichtelijker en gemakkelijker. Scholen kunnen zelf beslissen welke onderdelen van de actie zij wel of niet inzetten. De opties dit jaar:

  • De Bestel-app. Hiermee wordt verkopen nog gemakkelijker!
  • Het online spel. Dit jaar kunnen kinderen weer meedoen aan Raad de Minister van Kinderzegels. De Minister trapt de actie feestelijk af! Leerkrachten kunnen in het scholenportaal elk moment aangeven of hun school wel of niet deelneemt aan dit spel.
  • Lokaal Besteden. Scholen kunnen dit jaar voor het eerst kiezen om een deel van de opbrengst te besteden aan een project bij hun in de buurt, of zelfs aan kinderen van hun eigen school. In het scholenportaal kunnen leerkrachten hun keuze eenvoudig doorgeven. Doe dit voordat de Kinderpostzegelactie begint, dus voor woensdag 26 september. Lees meer over Lokaal Besteden
  • Natuurlijk is Coach Dylan Haegens weer van de partij met zijn leuke instructievideo's en verkooptips!

Sinds vorig jaar hebben wij ook een Bedrijvenactie. Ieder kind moet natuurlijk de kans krijgen om mee te doen aan de Kinderpostzegelactie. Maar helaas, sommige buurten zijn niet veilig genoeg voor kinderen om langs de deuren te gaan. Door bij een bedrijf langs te gaan, krijgen zij toch de kans om hun steentje bij te dragen. Lees meer over de Bedrijvenactie

Stichting Kinderpostzegels
De missie van Stichting Kinderpostzegels is helder: we geven kinderen kansen op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit... Lees meer over Stichting Kinderpostzegels.

Bent u ouder of leerling? Klik dan hier voor aanvullende informatie over de scholenactie.


28 aug 2018 - Welkom in groep 8
Groep 8, het laatste jaar. Spannend! Het zal een jaar worden van vele laatste keren maar ook van eerste keren. Schoolkamp, musical, eindtoets, schoolbezoeken maar ook van afscheid nemen van vrienden en vriendinnen en afscheid van de Emmaüs. 

 

De eerste dagen zitten erop en ik hoop dat iedereen een leuke, gezellige, leerzame en uitdagende week heeft gehad. De Snappet heeft niet altijd meegewerkt maar dat gaat de komende dagen vast beter! 

 

Groeten, juf Patricia