Groep 8 Amy/Judith

BERICHTEN

26 apr 2018 - E-mailadres juf Amy
Sinds een aantal weken is juf Amy aan de slag op de Emmaüs. Twee dagen per week staat zij voor de groep van uw kind. Dit gaat om de donderdag en de vrijdag. Mocht u haar via de mail willen bereiken, dan kan dit middels het volgende adres: avsteen@emmaus.lucasonderwijs.nl

Voor praktische zaken of het maken van een afspraak kunt u dit adres gebruiken. Voor inhoudelijke zaken kunt u langskomen of een afspraak maken. 

 

 


11 feb 2018 - Carnaval 8SJ
Wat een geweldige carnaval was het weer.

Wij hadden dit jaar zelfs 3 groepen die zich wilden kwalificeren voor de carnavalswedstrijd. Het nummer chocolade ijsje heeft gewonnen.

klik hier op de link om onze meiden te zien schitteren. Let op het wachtwoord is Groep8sj

Carnaval8sj

 

De foto’s van alle mooie outfits zet ik maandag op de site!


29 jan 2018 - Schaatsen met de groepen 8
Afgelopen vrijdag hebben wij onze schaatsen weer uit het vet gehaald en gezellig met elkaar geschaatst in Leidschenhage. Hieronder een aantal foto's. Sommige kinderen schaatsen zo snel dat het lastig was foto's te maken:)

12 jan 2018 - Scholenbezoeken januari
 Deze maand gaan wij een aantal scholen bezoeken.

 

15 januari: Speciaal voor de leerlingen met een advies binnen het VMBO organiseert het Corbulo College een dag om kennis te maken met deze school. De leerlingen worden gehaald met een bus. De leerlingen zijn weg tussen 9:00 en 14:00.
 
16 januari: Speciaal voor de basisschoolleerlingen met een VWO-advies organiseert de sectie Klassieke Talen van het Veurs Lyceum op dinsdag 16 januari van 09.00 - 11.30 uur een kennismakingsochtend met betrekking tot de klassieke oudheid.
 
18 januari: Met twee hele groepen bezoeken wij het Montaigne in Den Haag. Wij gaan hier op de fiets heen. We vertrekken om 10:15 en zullen rond 13:30 terug zijn op de Emmaüs.
 
22 januari: Met twee hele groepen bezoeken wij het 's Gravendreef in Leidschendam. Wij gaan hier lopend heen. Per groep zijn wij op zoek naar twee ouders die willen helpen met de begeleiding hiervan.
 
23 januari: een leerling van het HML komt haar school promoten.
 
 

04 dec 2017 - Surprise tentoonstelling groepen 8
Wat een prachtige surprises zijn er gemaakt. Welke is van wie? Nog maar 1 nachtje slapen...

04 dec 2017 - Groep 8 speelt poppenkast voor de kleuters
De kinderen van onze groep hebben tijdens de taalles een poppenkastvoorstelling geschreven. Afgelopen vrijdag mochten ze deze laten zien aan de kleuters. Het was een groot succes!

20 nov 2017 - Gesprekken groepen 8
De oudergesprekken van de groepen 8 vinden plaats op maandag 11 december en maandag 18 december. U heeft de uitnodiging gehad om zich in te schrijven voor de gesprekken.

17 nov 2017 - Humanity House
Preview foto Woensdag 15 november is een deel van de groep op bezoek geweest bij het Humanity House in Den Haag. Daar hebben we via een spannende ervaringsreis gezien, gehoord en beleefd wat het betekend om te moeten vluchten. Daarnaast hebben we iemand ontmoet die in het echt ook heeft gevlucht. We zijn niet alleen toeschouwer geweest maar ook deelnemer, (mee)denker en (mee)doener. Een erg indrukwekkende ervaring. 25 januari gaat de andere helft van de groep naar het Humanity House. 

03 nov 2017 - Week van de pleegzorg
Preview foto De groepen 8 doen mee aan de week van de pleegzorg! We doen mij aan het unieke project "pleegkind voor 1 dag. Vier kanjers uit groep 8PJ en 2 uit 8SJ gaan voor 1 dag ervaren hoe het is om pleegkind te zijn. Hoe spannend het is om bij mensen te logeren die je nog niet kent. Naar een school te gaan waar je niemand kent... 

 

Van 1 t/m 8 november is het de Week van de Pleegzorg
Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. 

 

 


12 okt 2017 - Groep 8 gaat lezen met de kleutergroepen
Vanmiddag hebben de kinderen van groep 8 lekker met de kleuters gelezen.

Dit was een groot succes! Zeker voor herhaling vatbaar!!


06 okt 2017 - Raketles groep 8SJ
Vanmorgen kwamen er twee docenten van het Corbulo College bij ons in de klas een techniekles geven. De kinderen hebben meer geleerd over het maken van raket. Het werd nog spannender toen er verteld werd dat onze eigen raketten echt de lucht in gingen met behulp van een ontsteker.

Vele raketten gingen erg hoog, een enkeling had een goede parachute en kwamen zachtjes in het gras terecht. Maar elke raket schoot de lucht in.

Erg leuk om het enthousiasme bij de kinderen te zien!!


29 sep 2017 - Generation Discover Festival
Preview foto

VOOR ONTDEKKERS DIE DE TOEKOMST MAKEN

Scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs, studenten en jonge ondernemers: dat zijn de ontdekkers die de toekomst in al haar aspecten gaan maken. Niet alleen de toekomst van energie, maar de toekomst van ons allemaal. Daar is de denkkracht van de volgende generatie voor nodig.

Dit jaar voor de tweede keer wordt het Generation Discover Festival gehouden, een vijfdaags festival waarin je alles wat wetenschap en technologie biedt, zelf kunt beleven. Een evenement dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt. Het festival vindt plaats van 4 tot en met 8 oktober 2017 op het Malieveld in Den Haag.

 

We zullen met bussen naar het Malieveld gebracht worden. We zijn welkom van 11.00 uur tot 13.00 uur. We vertrekken om 10.30 en zijn rond 13.45 weer terug op school!

De kinderen zijn die woensdag dus later terug op school. Voor meer informatie kunt u onderstaande link gebruiken. 

 

https://www.generationdiscover.nl/basisschool-en-brugklas/generation-discover-festival.html#iframe=L3BhZ2VzL2luZm8= 

 

 


22 sep 2017 - Slootjesexcursie
Afgelopen woensdag kwamen er mensen van De Groene Basis met de klas een wateronderzoek doen.

Het was heerlijk even buiten te kunnen werken in plaats van in de klas.

 

 


14 sep 2017 - Project Zintuigen
Vandaag waren de presentaties van de verschillende zintuigen voor de ouders. Vele (groot)ouders, broers en zussen waren gekomen, waarvoor dank!

Hieronder de foto's van deze middag.


14 sep 2017 - Molen de Vlieger
Wat hebben we een geluk gehad vanmorgen. We gingen om 09.00 fietsen en kwamen droog aan bij Molen de Vlieger! Heel fijn!

We hebben van alles geleerd over Piet Mondriaan en het impressionisme. Ook was de molen op zichzelf erg leerzaam. Nogmaals dank voor alle hulpouders.


10 sep 2017 - Pyjamadag!
Preview foto Hoera! Afgelopen vrijdag was het zo ver. We hadden 3000 punten in ons beloningsysteem Classdojo met de groep behaald voor een pyjamadag.

Iedereen had lekker zittende kleren aan en vele bijzondere pantoffels en allerliefste knuffels kwamen mee naar school.

We hebben een heerlijk ontspannen dagje gehad. Op naar ons volgende doel!


31 aug 2017 - Ambitiegesprekken groep 8
Preview foto In groep 8 gaan we verder met de ambitiegesprekken. Samen met u en uw kind bespreken we welke wensen er zijn voor het vervolgadvies. We bespreken of die ambitie haalbaar is en of er verandering nodig is in resultaten en/of werkhouding. 

Aan het eind van het gesprek worden doelen opgesteld voor het laatste schooljaar. Deze zijn gericht op de (passende) vorm van vervolgonderwijs zodat uw zoon of dochter hier bewust naar toe gaat werken. Gedurende de maanden die nog volgen zal de leerkracht van groep 8 regelmatig met uw zoon of dochter kijken naar deze uitgezette doelen en evalueren of deze ambities waargemaakt zijn. 

 

De ambitiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 18 september van 08.30 uur tot 20.30 uur. Inmiddels heeft u een uitnodiging ontvangen voor het inschrijven voor deze gesrpekken. Nog even voor de duidelijkheid: het is wel de bedoeling dat uw zoon of dochter aanwezig is tijdens dit gesprek. 

 


31 aug 2017 - Excursie Molen de Vlieger (Mondriaan)
Preview foto Op 14 september hebben de kinderen uit de groep een excursie naar Molen de Vlieger. Daar krijgen ze een les over de kunst van Mondriaan. We gaan hier op de fiets naar toe.

Belangrijk: IEDEREEN MOET DUS OP 14 SEPTEMBER MET DE FIETS NAAR SCHOOL!

Er zullen twee begeleiders (en de leerkracht) mee fietsen er mogen er meer mee dus indien u 's morgens van 09.00-11.00 kunt begeleiden, meld u zich dan aan bij skistemaker@emmaus.lucasonderwijs.nl

Alvast bedankt!

 

Inhoud

Ontwikkeling in de schilderstijl van "impressionisme" naar "abstract"

Dit seizoen biedt Molen de Vlieger een expositie van molenschilderijen van Piet Mondriaan. De meeste mensen kennen Piet Mondriaan als de schilder van de schilderijen met de rood-blauw-gele vlakjes. Maar Mondriaan is, zoals vele schilders, begonnen met het schilderen in realistische stijl. In de periode van 1902 tot 1911 maakte hij wel meer dan 20 schilderijen van molens. De Oostzijdse molen aan de Gein in Abcoude was precies zo'n molen zoals de molen hier in Voorburg. Mondriaan kende de molenaar heel goed en ging vaak bij hem op bezoek. Hij wist dus ook hoe de molen er van binnen uitzag.
Aan de hand van 5 schilderijen wordt de ontwikkeling van de schilderstijl, van impressionistisch naar abstract, duidelijk gemaakt.

 

Doelstelling

Het doel van de les is inzicht te geven in de verschillende schilderstijlen en begrippen zoals realistisch, impressionistisch, luminisme, kubisme en abstract.

 

Werkvorm

De leerlingen krijgen een rondleiding in de molen in groepen van maximaal 7 leerlingen en een leerkracht of begeleider. De rondleiding duurt 45 minuten en wordt gegegeven door de molenaar en enkele vrijwilligers. Een klein deel van de rondleiding wordt buiten gegeven.
Er kunnen 5 groepen tegelijk worden rondgeleid. 


31 aug 2017 - Ambitiegesprekken groep 8
Preview foto In groep 8 gaan we verder met de ambitiegesprekken. Samen met u en uw kind bespreken we welke wensen er zijn voor het vervolgadvies. We bespreken of die ambitie haalbaar is en of er verandering nodig is in resultaten en/of werkhouding. 

Aan het eind van het gesprek worden doelen opgesteld voor het laatste schooljaar. Deze zijn gericht op de (passende) vorm van vervolgonderwijs zodat uw zoon of dochter hier bewust naar toe gaat werken. Gedurende de maanden die nog volgen zal de leerkracht van groep 8 regelmatig met uw zoon of dochter kijken naar deze uitgezette doelen en evalueren of deze ambities waargemaakt zijn. 

 

De ambitiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 18 september van 08.30 uur tot 20.30 uur. U krijgt hier nog een uitnodiging voor vergelijkbaar met het inschrijven voor een 10-minutengesprek..


31 aug 2017 - Excursie Wateronderzoek
Preview foto Op 20 september 2017 krijgt de groep een excursie met het onderwerp "wateronderzoek".

 

Het onderzoek start in het groepslokaal met een korte uitleg door de Groene Basis. Daarna gaat de groep met leskist, schepnetten, modderzeef etc. naar een sloot in de omgeving van de school.

Daar wordt met diverse proefjes; o.a. temperatuur, helderheid en zuurgraad de kwaliteit van het water gemeten. Ook wordt gekeken naar de aanwezigheid van planten en dieren.

 

Het waterrapport

Na de pauze wordt met de leerlingen het waterrapport opgemaakt.

Over de metingen wordt h.e.e.a. uitgelegd door de Groene Basis.

Daarna kunnen de resultaten vergeleken worden met eerdere metingen aan dezelfde sloot. 


24 aug 2017 - Welkom
Preview foto Welkom op de website van groep 8 Sophie/Judith.

 

Wij hebben heel veel zin in het schooljaar!

De groep krijgt tot half oktober op de dinsdag en woensdag les van meester Joost R. Na half oktober komt juf Judith weer terug van haar zwangerschapsverlof en zal zij de dinsdag en woensdagen van meester Joost overnemen. Op maandag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen les van juf Sophie

 

U bent voor en na schooltijd altijd welkom om in de schriften of Snappet van uw kind te kijken. 

U kunt ons bereiken via onderstaande e-mailadressen:

skistemaker@emmaus.lucasonderwijs.nl(Sophie)

jrietbergen@emmaus.lucasonderwijs.nl(Joost)

jdoes@emmaus.lucasonderwijs.nl(Judith)

 

Wij hebben de eerste week al genoten van deze vrolijke, energieke en gezellige groep.

Het wordt een geweldig jaar.