Groep 7 Saskia/Danielle

Welkom! Ik ben juf Saskia en van maandag t/m donderdag sta ik voor de klas. Op vrijdag is juf Daniëlle er.

 

Even een paar praktische weetjes:

- Op maandag hebben we gymles tot 15.00 uur. We zijn dan iets later uit school dan normaal.

- Op woensdag moet de agenda altijd mee naar school!

- Huiswerk krijgen de kinderen woensdag mee en moeten ze de maandag erop inleveren. Het leerwerk voor toetsen is voor de donderdag.

- Ik probeer zoveel mogelijk de toetsen op de agenda van deze pagina te zetten. Houd deze dus in de gaten!

 

Vanaf februari t/m juni is stagiaire juf Laura op maandag en dinsdag in de klas. 

 

 

Wilt u zien wat de kanjers van groep 7S hier allemaal doen? Neem dan af en toe een kijkje.

 

Groetjes juf Saskia

BERICHTEN

03 mei 2018 - De Vakantiebeurs!
Preview foto De kinderen van groep 7L en 7S hebben samen het Noord-Oost project gedaan. In groepen kozen ze een land. Ze werden het reisbureau van dit land. Opdracht was allerlei informatie te verzamelen over hun land: eten, cultuur, taal, bezienswaardigheden, klimaat, vlag etc. Op 26 april hadden we een heuse vakantiebeurs waar zij hun land konden promoten en zoveel mogelijk reizen moesten proberen te 'verkopen'. De opkomst was groot! De kids hebben superhard gewerkt en de resultaten mochten er dan ook zijn!

26 apr 2018 - Rekenspellen maken
Preview foto Tijdens de Grote Rekendag kregen de kinderen de opdracht om voor elkaar een rekenspel te maken. Materialen, doos, handleiding; alles moest worden bedacht en gemaakt. Er zijn zeer leuke en creatieve spellen bedacht die we natuurlijk ook zelf gingen spelen.

18 apr 2018 - Het Laarzenpad
Preview foto 18 april gingen we op zoek naar trekvogels bij het Laarzenpad. Het was prachtig weer! Een gezellige wandeling met de kids.

13 apr 2018 - Groep 7SD 3D pen
Preview foto Op vrijdag 13 april kwamen twee docenten van het Corbulo een les verzorgen over 3D. Met een speciale 3D pen konden we ons eigen ontwerp maken. 

11 apr 2018 - Bezoek aan Nationaal Archief 11 april
Preview foto Op 11 april bezochten we het Nationaal Archief. We kregen een rondleiding door het echte archief, maar we moesten ook een duik nemen in de geschiedenis en de oorzaak van een ramp onderzoeken. Uiteindelijk mochten we zelf een brief schrijven die op de 'zeemansmanier' werd gevouwen en verzegeld.

10 apr 2018 - Buitenles dag 10 april
Preview foto Op dinsdag 10 april deden we mee aan de nationale buitenlesdag. Buiten gingen we in 2tallen aan de slag met een Engels memory. Daarna een spelling-race! Iedereen deed fanatiek mee en we waren heerlijk buiten, aan het leren!

16 feb 2018 - Gymles burchtbal
Preview foto Burchtbal en een variatie op korfbal, dat waren twee spellen waar de kinderen enthousiast mee aan de slag gingen afgelopen week. De taferelen bij burchtbal waren zó leuk, dat ik dit op de foto móest zetten. Superleuk om de enthousiaste jongen en meiden bezig te zien!

16 feb 2018 - Bezoek moskee
Preview foto Donderdag 15 februari hebben we een bezoek gebracht aan de As-Soennah moskee in Den Haag. Met de tram vertrokken we vroeg in de koude ochtend richting Den Haag Centrum. We werden hartelijk ontvangen. Er werd uitleg gegeven, de kinderen stelden vragen, we kregen een rondleiding en als afsluiting iets lekkers te drinken. Het was een hele interessante ochtend en bovendien heel gezellig om met de kids op stap te gaan!

12 feb 2018 - Dode hoekles
Preview foto Afgelopen week hadden we een bijzondere verkeersles: de dode hoekles! Eerst kregen we 'theorieles'. Daarna mochten we in groepjes naar buiten om zelf te ervaren hoe het is om een vrachtwagenchauffeur te zijn, hoe je het verkeer dan ziet én.....natuurlijk even de toeter te laten horen! :-)

12 feb 2018 - Carnaval 7SD
Preview foto Op vrijdag 9 februari vierden we carnaval op school. De stemming zat er goed in! 

05 feb 2018 - Schaatsen groep 7SD
Preview foto Op vrijdag 26 januari mochten we schaatsen op de ijsbaan bij Volle Maan. Misschien binnenkort ook een keer op natuurijs? 

31 dec 2017 - Kerstfeest
Preview foto Het was weer een supergezellig samenzijn tijdens ons kerstdiner. En voor het eerst dat ik het meemaakte, is haast alles opgegaan! Dat betekent dat het lekker was. Bedankt voor jullie bijdrage!

 

Een goed uiteinde en een heel gezellig en gezond 2018 gewenst!


24 dec 2017 - And the Oscar goes to.......??
Preview foto Het Oscar project, waar we zo'n 6 weken aan hebben gewerkt, is afgerond. De kinderen hebben in groepjes een verfilmd boek gelezen en daarna de film gekeken. Naar aanleiding daarvan heeft elke groep een presentatie gehouden en een poster gemaakt. Fantastische creaties zijn er gemaakt en volgens mij een zeer leerzaam, maar ook heel leuk project om te doen! Middels officiële stembriefjes stemde de overgrote meerderheid voor de film Matilda. Deze hebben we dan ook samen gekeken, onder het genot van popcorn. Het was een gezellige middag.

06 dec 2017 - Sinterklaasfeest in 7S!
Preview foto Natuurlijk bij ons in 7S ook sintfeest! Prachtige creaties, leuke gedichten en veel (vooral kneed- en fröbel)cadeautjes ;-)

Het was een hele gezellige ochtend!!


06 dec 2017 - Sinterklaasboek maken met groep 3M
Preview foto Samen met groep 3M gingen we een boek vol verhalen en tekeningen maken, speciaal voor Sinterklaas. Het maatje uit groep 3 verzon een mooi, leuk, grappig of spannend verhaal en wij schreven dit verhaal op. Dan nog een mooie tekening erbij en hup, in het mooie Sinterklaasboek, dat nu niet VAN maar VOOR Sint was!

25 nov 2017 - Project Sinterklaas met groep 3M
Samen met de kinderen uit groep 3 van juf Mariska maken we een Sinterklaasverhaal en een tekening. De groep 3 kinderen verzinnen het verhaal, de groep 7 kinderen schrijven het op. Daarna maken de kanjers van groep 3 nog een tekening erbij. Alle verhaaltjes en tekeningen worden in het 'Grote Boek VOOR Sinterklaas" op 5 december aan Sinterklaas gegeven. Zie de foto's in het album.

24 nov 2017 - Rommelpiet & bezoek Boerderij Akkerlust
Preview foto Toen we op vrijdag 25 november op school kwamen, bleek Rommelpiet de klas op z'n kop te hebben gezet. Iedereen had wat lekkers in zijn of haar schoen. En 's middags mochten we ook nog op bezoek bij boerderij Akkerlust. Daar hoorden we het een en ander over boerenbedrijven en mochten we natuurlijk ook nog even bij de koeien en kalfjes kijken.

05 nov 2017 - Corbulo college
Preview foto Ons bezoek aan het Corbulo College was geslaagd. Trots met een echt werkende zenuwspiraal weer terug naar school!

05 nov 2017 - General Discovery Festival 4 oktober
Preview foto Sorry voor de vertraging, maar hier het verslag van ons bezoek aan het Malieveld voor het Generation Discover Festival op 4 oktober jl. Veel te doen maar helaas veel te weinig tijd

27 okt 2017 - Theatervoorstelling Meneer B. traint zich suf
Preview foto Op vrijdag 27 oktober brachten de groepen 7 een bezoek aan het Veur Theater. Daar keken we naar de voorstelling "Meneer B. traint zich suf". 

01 okt 2017 - Taalles: lezen in verschillende emoties
Preview foto De taalles ging over het lezen van een stukje tekst in verschillende emoties. Wat een geboren caberatiers hebben we in de klas! We hebben genoten!

01 okt 2017 - Na hard werken ook even ontspannen in 7S
Preview foto We hebben heel hard gewerkt en dus is het ook tijd voor ontspanning! Een aantal kinderen ging buiten spelen en een aantal bleef binnen. Tijdens het buiten spelen werd er verstoppertje gespeeld en kwamen de verstoppers zich als kruipend ook in de klas verstoppen. 

17 sep 2017 - Hard werken in groep 7S!
Preview foto We werken hard in groep 7S! We kijken educatieve filmpjes, werken op de Snappet, letten op tijdens instructie, werken in werkboeken, en ook gym is pittig werken! Daarom ook tijd voor ontspanning, zeker nu het weer het nog toe laat! Zie het fotoalbum.

08 sep 2017 - Topografietoets 14 én 21 september
Op 14 september hebben we de topotoets van Europa. De kinderen worden getoetst op de landen van Europa. Spelling telt ook mee!

 

Op 21 september is er weer een topotoets van Europa. Nu worden niet alleen de landen, maar ook de hoofdsteden én de gebergtes getoetst. 

In de bijlage zitten de leerbladen (die ook uitvergroot aan de kinderen zijn uitgedeeld). 

 

Bewaar de leerbladen dus t/m 21 september!