Kids

Groep 7 Marieke/Judith

Welkom op de groepssite van groep 7PM. In de groep zitten 32 leerlingen. 

Juf Marieke staat op woensdag voor de groep. De andere dagen staat juf Patricia voor de groep. Dit jaar hebben we een LIO stagiaire in de groep; juf Julie. Tot ongeveer februari is zij er op donderdag en vrijdag. Vanaf februari op maandag, dinsdag en woensdag. 

 

In de andere groep 7 staan juf Amy en juf Priscilla. We werken veel samen en werken ook regelmatig groepsdoorbrekend. 

 

Juf Amy is er op maandag ter extra ondersteuning van beide groepen 7 en kan dan ook voor groep 7PA of 7PM staan.

 

BERICHTEN

14 jan 2020 - Theaterbezoek 21 januari
Dinsdag 21 januari gaan we met de groepen 7 naar het theater. De voorstelling zal plaatsvinden in het Veurstheater. We zullen lopend naar de Damlaan gaan. 

 

 

Griezelgeheim


14 jan 2020 - schaatsen bij Ice Paradise
Vrijdag 17 januari gaan de groepen 7 schaatsen bij de Volle Maan in Leidschendam. We zullen om 12.45 met de fiets richting de schaatsbaan vertrekken. Extra begeleiders zijn gewenst! Aanmelden kan via de klassenapp of via pmerk@emmaus.lucasonderwijs.nl. Bij voorbaat dank! 

 

Afbeeldingsresultaat voor ice paradise leidschendam

 


29 okt 2019 - Bezoek Akkerlust
Preview foto Woensdag 20 november zal groep 7PM een bezoek brengen aan boerderij Akkerlust in Leidschendam. De leerlingen zullen daar les krijgen over de verschillende boerderijen in Nederland. De les valt onder het programma van het cultuurmenu. 

 

 


29 okt 2019 - Bezoek Cultuurmenu
Preview foto ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’, wordt er weleens gezegd. Maar klopt het ook wat je ziet? Is dit wel de waarheid? Tijdens deze les bekijken leerlingen historische foto’s van vóór het photoshop-tijdperk. Aan de hand van vragen gaan de leerlingen als detectives op onderzoek uit. Wat zien ze? Hoe is de foto gemaakt? Is er nog meer over geschreven? Klopt het dan wat ze zien? Tijdens een bezoek aan een depot zien de leerlingen de originele foto’s en horen en zien ze het verhaal achter de foto’s.
Bij het Nationaal Archief ligt bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland opgeslagen in 142 km archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en tekeningen en 800 terabyte aan digitale bestanden. Of het nu het archief is van ons parlement, de VOC of de KNVB, je vindt het in het Nationaal Archief.

29 okt 2019 - Kanjerdag in groep 7PM
Preview foto Op vrijdag 1 november zal er in groep 7PM een kanjerdag worden georganiseerd. De hele dag werken we samen aan het versterken van het groepsgevoel en zorgen dat iedereen zich prettig, veilig en gezien voelt. Gedurende de lunch zal iedereen kunnen genieten van een verzorgde en versierde lunch van een klasgenoot. Extra informatie is via Social Schools verstuurd. 

08 okt 2019 - Week van de pauzehap
Preview foto Deze week doen wij in groep 7 mee met de week van de pauzehap. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen de kinderen een extra hapje tijdens de kleine pauze. 

 

Naast een gezonde, lekkere hap krijgen de leerlngen ook inzicht in gezond beweging in combinatie met gezond eten en drinken. 

 

 


03 okt 2019 - Kunstenaar in de klas
Afbeeldingsresultaat voor kunstenaar in de klas

 

Maandag 7 oktober krijgen wij een echte kunstenaar in de klas. Graag oude kleding aan of meegeven. 

Door dit bezoek missen we de opening van de Kinderboekenweek.


03 okt 2019 - Ik eet het beter - week van de pauzehap

Week van de Pauzehap

Aan het begin van het schooljaar, van 7 t/m 11 oktober, is het de Week van de Pauzehap: vijf dagen met aansprekende filmpjes, uitdagende opdrachten en gezonde tussendoortjes voor de hele groep.

Ook bewegen en op tijd ontspannen horen natuurlijk bij een gezonde pauze! Daarom is er dit jaar een extra cadeautje: de Pauze Spelen. Zo wordt de pauze wel heel lekker gezond, in de Week van de Pauzehap én daarna!

Kijk eerst nog even naar de ‘aanmoediging’ van olympisch kampioene shorttrack Yara van Kerkhof!10 sep 2019 - JGZ les en informatie

Onderzoek in groep 7

In groep 7 geeft een jeugdverpleegkundige een gezondheidsles in de klas. De les gaat over puberteit, hygiëne, pesten en leefstijl. Daarna vindt een individueel onderzoek plaats. De jeugdverpleegkundige meet de lengte en het gewicht en voert met jouw kind een gesprek over dingen die hem of haar bezighouden. Hoe gaat het op school, met vrienden, thuis en met de gezondheid? Na afloop krijgt jouw kind een brief mee, waarin de bevindingen staan. Als er bijzonderheden zijn, dan bespreekt de jeugdverpleegkundige samen met jou wat nodig is voor een goed vervolg.

JGZ puzzelboekje Heb je je fit gepuzzeld en ben je nu benieuwd hoe je het hebt gedaan? Klik op het puzzelboekje voor de antwoorden!

Vragenlijst

Om een goed beeld te krijgen van de gezondheid en de ontwikkeling van jouw kind maken wij gebruik van een vragenlijst. Via deze vragenlijst horen we graag van jou of er aandachtspunten zijn waar we rekening mee moeten houden bij het onderzoek.


10 sep 2019 - Eerste schoolweek
De kop is eraf! De eerste schoolweek zit er al weer op. We hebben de eerste week rustig kunnen wennen en ons vooral niet druk gemaakt om alles! We moesten allemaal weer een beetje wennen. Vanaf week 2 gaan we er weer vol gas tegenaan.