Kids

Groep 6 Rick

Welkom in Groep 6R. We gaan er een mooi jaar van maken! 

 

 

BERICHTEN

06 apr 2018 - Bezoek Houtzaagmolen De Salamander
Preview foto Het was een leuk uitje voor de kinderen en mochten ook een souvenir maken. Ze kregen de souvenirs mee naar huis en ontdekten de molen van binnen. Ze werden in 3 groepen verdeelt en met elk een begeleider. Er waren hulp moeders en meester Rick ging ook met een groepje mee. We leerden ook waarom de Salamander de Salamander heette en we zagen wat voor instrumenten ze gebruikten en hoeveel dat zou kosten, ik denk 500.000 maar daar denkt gok ik iedereen anders over. We leerden ook dat ze eerst een jaar in het water moesten liggen zodat al het groeisap er uit komt. En we mochten ook een kijkje nemen op het dek. Ik heb een leuke ochtend gehad.

 

                                          Nu heeft het orakel gesproken.

                                                                   Jasper


28 mrt 2018 - Les met de 3D-pen van het Corbulo College
Preview foto Vrijdag 2 maart kwamen twee docenten van het Corbulo College bij ons op school om een les te geven met een 3D-pen. Tijdens de les hebben wij geleerd om met een 3D-pen onze naam (en soms zelfs een heel figuur) te maken. Door de goede uitleg van de docenten en de hulp die zij aanboden is het iedereen gelukt om iets moois te maken. Al met al was het een creatieve en gezellige ochtend! 

28 mrt 2018 - Bezoek van een Romein
Preview foto Maandag 19 maart is er bij ons in de klas een echte Romein op bezoek geweest. Een uur lang vertelde hij heel enthousiast over hoe het leven er meer dan 2000 geleden aan toe ging. Zo vertelde hij hoe het was om in het leger te werken en dat verschillende ziektes een groot probleem waren in die tijd. Ook hebben we geleerd hoe het er op school aan toe ging en dat was soms wel verrassend. We vonden het erg jammer dat het uur al voorbij was, want voor ons gevoel had het nog veel langer mogen duren. Gelukkig gaan wij binnenkort een bezoek brengen aan het Archeon en hopelijk kunnen wij dan nog meer leren!

23 dec 2017 - Kerst
Preview foto Zoals elk jaar stond donderdag het kerstdiner weer op het programma. Iedereen had iets lekkers meegenomen en nadat meerdere kinderen de kerstwandeling hadden gelopen, hebben wij samen met meester Maarten gezellig gegeten en gelachen. Het was een geslaagde avond!

13 dec 2017 - Museumbezoek Beelden aan Zee
Beelden aan zee

 

Toen we in het museum waren, toen kwamen er twee dames ons dingen gingen vertellen over het museum. We werden verdeeld in twee groepen . Er waren twee tentoonstellingen, waarin we werden rond geleid. Er was een tentoonstelling van de kunstenaar Tirzo. Die makten kunst van gebruikten dingen en hij gebruikten dingen die op het strand lagen. Hij had van te voren nog niks bedacht, van wat hij zij gaan maken. Hij had ook een tent rood gemaakt met graffiti. Hij had leeuwen gemaakt van steen. Hij gebruikten ook veel maskers, en veel beelden van god.

Er was ook een tentoonstelling van Norva

Die kunstenaar maakten vooral dingen van klei. Toen we de hal in liepen zagen we gelijk een klei beeld , dat waren drie mensen aan elkaar. Daar schrokken vel kinderen van.  En van klei maakten ze vooral personen. Bijvoorbeeld: meisjes die aan het spelen waren, er was ook een vrouw van klei die ging bevalen, daar moesten veel kinderen om lachen. Al de klei beelden die er in de tentoonstelling waren, zaten onder een hoog dak, en daarom was het heel erg aan het echoën . Er waren ook opgezeten dieren zoals: twee leeuwen die aan elkaar zaten en ook een opgezeten giraf en een aap die aan de muur was opgehangen. En behalve alleen kijken, mochten we ook iets gaan maken van klei . Maar het moest over de liefde gaan, want dat was het thema. Maar sommige makten gewoon een smiley.  

Roos


04 dec 2017 - Pietenhuis
Preview foto Dit mooie Pietenhuis is door de hele klas gemaakt. Iedereen heeft een eigen Pietje gemaakt. Hij is erg mooi geworden!

26 sep 2017 - Gastles Prof. Dr. Faber
Preview foto Afgelopen donderdag hebben wij bezoek gehad van een ware professor. Prof. Dr. W. Faber kwam speciaal naar ons toe om verschillende natuurkunde proefjes te laten zien. Iedereen was erg enthousiast en veel proefjes zijn thuis nog eens overgedaan!
Dante en Julia hebben allebei een stukje geschreven over deze speciale ervaring:

 

Julia:

Meester Walter kwam langs hij deed wat proefjes.

Proefje 1:De fles, hij deed er warm water in toen deed hij het er weer uit .En het bleek hij kreeg deuken. Dat komt door de warmte de lucht ging eruit  en uit het niets kwamen er deuken. Wonderbaarlijk toch?

Proefje 2:het tover stokje, door statische ladingen blijft het papiertje plakken aan de toverstok. (doe dit thuis met een pen of stift)

Proefje 3:De paperclip, iedereen weet dat een paperclip drijft. We testen het uit met een kommetje water en een stokje. Emily tikte met het stokje op het water en wat bleek de paperclip zonk. Niet te geloven toch?

Proefje 4:Het omgekeerde glas, als je een glas omgooid gaat het water eruit. Maar het lukte met een papiertje en een glas. Het glas hield het lang vol tot aan het einde van de dag. Ik leg het uit doe in het glas water doe het papiertje op de bovenkant van het glas en kieper hem om mischien moet je het een paar keer proberen

Proefje 5:De kogel. meester Walter die verwarmde de kogel hij viel niet door de standaard maar even later werd het koud en kromp hij toen viel hij door de standaard met een harde knal KNAL!!!!!

 

Dante:

 

meester Walter kwam langs hij deed allemaal proefjes hij leek wel Albert Einstein.

Als eerst ging hij met een kogel iets doen hij liet de kogel krimpen.

Als tweede proefje ging hij met een statische tover stokje lang papiertjes een hij makten hem statisch door een doekje er over heen te halen hij deed het een keer of 15.

Derde proefje: de fles: meester Walter liet is een fels heel heet water, hij liet het water er uit lopen en hij draaide het dopje en weer op en toen op magische wijze kwamen er deuken in de fles hij bleef niet rond nee het werd een driehoekige fles.

Vierde proefje: de punaise: meester Walter liet een punaise op het water drijven maar hij zonk toen

 probeerde hij het met een paperclip de paperclip bleef drijven en hij riep Emily naar voren en zij ging met een saté prikker op de oppervlaktelaag en om magische wijze zinkte  de paperclip

en tot slot het omgekeerde glas  hij pakte een glas met water en deed er een papiertje op en het papiertje bleef plakken.


22 sep 2017 - PowerPoint ouderavond
Afgelopen dinsdag was de ouderavond van de groepen 6. Mocht u verhinderd zijn geweest of nog iets terug willen kijken, dan kunt u de PowerPoint die wij gebruikt hebben nog even terugkijken. 

15 sep 2017 - De vloer is lava!
Preview foto Het was wel even wennen; ineens mocht niemand meer met elkaar praten en was de vloer lava. Vandaag hebben wij er samen voor gezorgd dat iedereen (inclusief de meester) de klas uitkwam zonder de grond te raken en te praten. Het was even oefenen, maar het is ons toch mooi binnen 7 minuten gelukt. Dat is zeker iets om trots op te zijn! Daarna nog even op de foto om deze prestatie vast te leggen.

08 sep 2017 - Gym
Elke maandag en donderdag hebben wij gym. Op maandag van meester Maarten en op donderdag van meester Rick.