Groep 5 Silvy/Danielle

 

Welkom op de site van groep 5SD. Op deze pagina vind je informatie (bijvoorbeeld over je spreekbeurt of wanneer je klassenbeurt hebt) en foto's van onze belevenissen in en met de klas. 

BERICHTEN

26 apr 2018 - Wacht maar af totdat ik koning ben!
Preview foto Op woensdag 25 april hadden we onze jaarlijkse presentatie. Het thema was koningsdag en wij hadden een dans op "Wacht maar af totdat ik koning ben" uit de Leeuwenkoning. Met dank aan meester Maarten voor het oefenen van de pasjes en juffrouw Francoise voor het maken van de prachtige maskers. 

18 apr 2018 - Op bezoek bij de Synagoge
Preview foto Vandaag mochten we op bezoek bij een Synagoge in Den haag. Daar hebben we veel geleerd over Joodse gebruiken. Bijvoorbeeld over de Tora en wat kosjer betekent. Omdat we eerder klaar waren dan verwacht, konden we ook nog even lekker buitenspelen in een superleuke speeltuin. 

12 apr 2018 - Grote rekendag
Preview foto Op woensdag 4 april was het Grote Rekendag. Deze stond in het teken van het verhuizen van de school. 

12 apr 2018 - Pasen in groep 5SD
Preview foto Na een mooie viering in de kerk, hadden we een paasontbijt in de klas. 's Middags heeft meester Walter een indrukwekkend verhaal verteld over de koning van Katoren en zijn we naar Rozenrust geweest. Het was een fijne dag. 

25 jan 2018 - Schaaktoernooi 5SD
Preview foto Op woensdag 24 januari deed een aantal kinderen uit onze klas mee aan het schaaktoernooi. 

25 jan 2018 - Theaterbezoek 5SD
Preview foto Op dinsdag 23 januari mochten we naar een theatervoorstelling in het Veur Theater. De voorstelling ging over dromen. 

09 jan 2018 - Museon deel 2
Preview foto Vandaag mocht ook de andere helft van de klas naar het Museon. We werden met de bus opgehaald. In het museum kregen we een leuke les over de Romeinen. 

15 dec 2017 - Bezoek Museon
Preview foto Op donderdag 14 december bracht de helft van de klas een bezoek aan het Museon. Dat werd zowel een leerzaam als leuk uitje. En de andere helft van de klas mag in januari! 

07 dec 2017 - Sinterklaas groep 5SD
Preview foto Zoals ieder jaar bracht Sinterklaas samen met zijn pieten een bezoek aan onze school. Het was een gezellige dag! 

04 dec 2017 - Pepernoten bakken
Preview foto Op vrijdag 1 december mochten we pepernoten bakken. Samen met de vader van Eveline, de moeder van Chloé en de moeder van Emmeline gingen we aan de slag. Ook een aantal kinderen uit groep 7SD mocht helpen. Het resultaat was om op te eten. 

26 okt 2017 - Herfstwandeling
Op maandag 23 oktober maakten we een herfstwandeling door Rozenrust. 

03 okt 2017 - Week van de pauzehap
Preview foto In de week van 25 september was het de nationale week van de Pauzehap. Tijdens deze week kregen we tips om onze pauzehap veelzijdiger en gezonder te maken. Op dinsdag, woensdag en donderdag werd de pauzehap verzorgd op school. En hebben we nieuwe dingen/combinaties geproefd. 

25 sep 2017 - Spel zonder grenzen
Preview foto vrijdag 15 september stond in het teken van "Spel zonder grenzen". 

13 sep 2017 - Pim Pam Pet
Preview foto Wie kent het spelletje Pim Pam Pet nog? Dat waren er in onze klas niet veel. Daar moest dus verandering in komen. De bedoeling was om met je groepje zo snel mogelijk woorden met een gegeven beginletter te bedenken in verschillende categorieën.