Kids

Groep 5 Jenny/Marianne

Afbeeldingsresultaat voor animated gif welkom

BERICHTEN

17 jun 2018 - Project Egypte 2018
Preview foto Op woensdag 13 juni hebben de kinderen aan de ouders en andere familieleden gepresenteerd wat ze over Egypte geleerd hebben. Ieder op hun eigen wijze. De kinderen hebben veel aandacht besteed aan hun presentatie.

13 jun 2018 - Schoolreis Drievliet 2018
Preview foto Maandag 11 juni zijn we met de klas op schoolreisje geweest. Dit keer was het Drievliet. De kinderen mochten voor het eerst met een groepje, zonder begeleiding door het park lopen. De kinderen hebben laten zien dat ze dat goed kunnen. Het was een heerlijke dag. De kinderen en de juf hebben genoten. Dat is duidelijk te zien op de foto's! Het was heel fijn dat Max ook mee is geweest.

13 jun 2018 - Baardagaam in de klas
Preview foto Vorige week heeft Timo ons verrast met een Baardagaam. De moeder van Timo had deze hagedis tijdelijk in huis gehaald. Zij hebben de klas verteld wat voor een dier het is en hoe je het moet verzorgen.

13 jun 2018 - Waterspektakel
Preview foto Op vrijdag 8 juni hebben we met meester Manaar een waterfeest gehouden. Het was prachtig weer, dus de kinderen hebben genoten van dit feest.

13 jun 2018 - Ozobotles
Preview foto Donderdag 7 juni hebben wij geleerd wat een Ozobot is en wat je er mee kunt doen. De kinderen waren erg enthousiast!

13 jun 2018 - Archeoloog in de klas
Preview foto Op woensdag 6 juni kregen we bezoek van een archeoloog. Het was de opa van Olivier. Wij hebben veel gehoord over opgravingen en hierogliefen. Het was een leuke en leerzame ochtend.

15 apr 2018 - Boerderij Akkerlust
Preview foto Vrijdag 13 april zijn we met de groep  naar boerderij Akkerlust geweest. Wat was dat leuk! We hebben 3 lammetjes geboren zien worden. Wat bijzonder. Verder hebben we iets te drinken gekregen en mochten we allerlei dingen doen.

15 apr 2018 - Museon 2e groep
Preview foto Op dinsdag 10 april zijn we met de 2e groep naar het Museon in Den Haag geweest. De kinderen hadden veel interesse in de Romeinen. Ze hebben in groepjes allerlei opdrachten gemaakt. Kijk naar de foto's en zie hoe leuk de kinderen met elkaar gewerkt hebben!

08 apr 2018 - Grote rekendag 2018
Preview foto Op woensdag 4 april hebben we gerekend op een andere manier tijdens "De grote rekendag". Het thema was "De school als pakhuis". De kinderen moesten systematisch nadenken tijdens activiteiten zoals: inventariseren, stapelen verplaatsen en coderen.

Het doel is om kinderen onderzoekend te leren rekenen.


08 apr 2018 - Paasviering in groep 5JM
Preview foto Op donderdag 30 maart hebben we een heerlijk paasontbijt gekregen. Juf Marianne heeft het Paasverhaal voorgelezen. Daarna zijn we naar de kerk gelopen om daar en sfeervolle viering bij te wonen. We hebben  mooie liedjes gezongen. Het orkest van meester Maarten heeft de liedjes begeleid.

18 feb 2018 - Schoolgezinsviering 2018 groep 5JM
Preview foto Op zondag 11 februari hebben we onze jaarlijkse schoolgezinsviering gehouden. Onze groep heeft een engels lied gezongen. Dat hebben ze erg goed en leuk gedaan. De kinderen van de hele school hebben prachtige knutsels en tekeningen gemaakt. Na afloop was er koffie, thee en limonade met iets lekkers erbij. Het was een geslaagde viering.

12 feb 2018 - Carnaval 2018 Groep 5JM
Preview foto Op vrijdagmiddag 9 januari hebben we met de kinderen carnaval gevierd. De kinderen zagen er prachtig uit en hadden het erg naar hun zin. Maar zo te zien, niet alleen de kinderen.

21 jan 2018 - Jazz4kids groep 5JM 2018
Preview foto Vrijdag 19 januari hebben de kinderen, tijdens een muziekvoorstelling, kennis gemaakt met de jazzmuziek. Ze mochten zelf improvisren en luisteren naar de verschillen muziekinstrumenten met hun mogelijkheden.

21 jan 2018 - Museon groep 5JM 2018
Preview foto Dinsdag 9 januari zijn we met de halve groep naar het Museon geweest. Daar hebbben we een les gevolgd over "In de voetsporen van de Romeinen". Eerst heeft een juf ons dingen verteld over opgravingen, nimes, kleding en wat een fibula is. Daarna zijn de kinderen in groepjes uiteen gegaan om opdrachten te maken die in een boekje stonden. De kinderen hebben goed meegedaan en veel kinderen wisten al heel wat van de Romeinen af.

21 jan 2018 - Schaatsen groep 5 JM2018
Preview foto Op maandag 15 januari zijn we met de groep gaan schaatsen bij de Volle Maan. Ondanks het slechte weer zijn we er op tijd aangekomen. De kinderen hebben lekker geschaatst, met of zonder pinguin. Na afloop stond ons een verrassing te wachten nl. een drankje bij een naast gelegen restaurant. De kinderen hebben het zich lekker laten smaken. Zie de foto's.

07 jan 2018 - Kerst 2017 groep 5JM
Preview foto Op donderdag 21 december hebben we met onze groep het Kerstfeest gevierd. Eerst een viering in de kerk. Aan het begin van de avond een kerstwandeling, langs allerlei uitgebeelde situaties uit het kerstverhaal gelopen en daarna een heerlijk buffet gemaakt door de kinderen en ouders.

Het waren zeer sfeervolle momenten. De foto's spreken voor zich.


10 dec 2017 - Sinterklaas groep 5JM 2017
Preview foto Sinterklaas groep 5 JM.

20 nov 2017 - Presentatie voedselketen en dieren
Vrijdagmiddag hebben de kinderen van de groepen 5 hun presentatie gegeven over de voedselketens van verschillende dieren. Wat hebben de kinderen het leuk gedaan. De juffen waren helemaal trots. Geweldig dat er ook zoveel ouders, opa's, oma's en anderen zijn geweest om de kinderen zo bezig te zien. Dit smaakt naar meer.

Kijk naar de leuke foto's die een goede indruk geven van de sfeer.


29 okt 2017 - Herfstwandeling groep 5JM 2017
Preview foto Dinsdagochtend 24 oktober hebben we met onze groep een herfstwandeling gemaakt in Park Rozenrust.

O.l.v. van vrijwilligers van de Groene Basis hebben we veel geleerd over wat er allemaal te zien is in een herfstbos. De kinderen waren allemaal erg geinteresseerd. Het was ook heel fijn dat er moeders en een vader bij waren om bij de groepjes te begeleiden. Zodoende kon de juf alle groepjes bezoeken en leuke foto's maken.


01 okt 2017 - Pauzehap 2017 groep 5JM
Preview foto Van maandag 25 september t/m vrijdag 29 september hebben we met onze groep meegedaan aan de "Week van de Pauzehap". Vijf dagen hebben we d.m.v. opdrachten, filmpjes en gezonde tussendoortjes ervaren dat een gezonde pauzehap ook lekker kan zijn.

De eerste dagen kregen de kinderen een pauzehap en de laatste dag, op vrijdag mochten de kinderen zelf iets bedenken en meenemen.

De mooiste creaties waren bedacht! Ontzettend leuk dat er door zoveel ouders aandacht aan besteed is.

Bewonder op de foto's de creaties!!