Kids

Groep 4 Minke / Paula

BERICHTEN

11 jan 2019 - Museum Meermanno
Preview foto Vandaag zijn we met de bus naar museum Meermanno geweest. We hebben geleerd hoe we onze naam in hiërogliefen kunnen schrijven. Dat was best lastig! Zo lijkt de letter a bijvoorbeeld op een soort vogel (aasgier). We hebben ook een speurtocht in het museum gedaan. Er was namelijk een mummie kwijtgeraakt en die mochten wij gaan zoeken. Na het oplossen van verschillende raadsels en het ontcijferen van een tekst in hiërogliefen vonden we de mummie achter een gordijn. Het was een leuke en leerzame middag!

05 dec 2018 - Sinterklaas in groep 4MP
Preview foto Vandaag hebben we een erg gezellige dag gehad. We hebben gezongen en gedanst op het schoolplein toen Sinterklaas en zijn pieten op school aankwamen. Daarna mochten we tijdens een circuit les kiezen uit vier activiteiten in de klas. Een stoomboot bouwen, inpakpapier versieren, speculaasjes versieren (en opeten) en een leuk Sint werkboekje maken. Aan het einde van de dag hebben we de Pietendans gezongen en gedanst voor Sinterklaas. Ook kregen we allemaal een mooi cadeau!

03 dec 2018 - Alle beren los!
Preview foto Een echte voorstelling! In ons eigen theater. Alle beren los. Het is een sprookje over nieuwsgierigheid en hoe fijn het is als je kunt gaan en staan waar je wilt.
En het gaat over weer thuiskomen, want dat was een feest!

03 dec 2018 - Sinterklaas is in het land!
Preview foto Sinterklaas is in het land! We hebben allemaal mooie werkjes in het thema Sinterklaas. We hopen dat Sinterklaas woensdag bij ons in de klas komt! We hebben in ieder geval een liedje en een dansje geoefend.