Kids

Groep 3 Kirsten/Ingrid

Afbeeldingsresultaat voor animated gif welkom

BERICHTEN

09 jul 2018 - Zonnig lezen...
We maken het lezen extra leuk door te lezen met een gekke zonnebril op. We doen nog best veel maar net even anders en extra leuk in de laatste week.

22 jun 2018 - 3 KI bouwt hutten in de klas!
We hebben buiten al hutten gebouwd en nu ook in de klas! Er worden bouwplannen getekend, ideeen bedacht, samengewerkt, ook al is dat soms lastig, maar het lukt! Daarna even wat lekkers eten in de hut en helaas moet het dan ook weer opgeruimd worden.

Volgende week bouwen we hutten van kosteloos materiaal.


17 mei 2018 - De viool en contrabas op bezoek
We krijgen bezoek van de moeder en opa van Lobke. Zij nemen hun viool en contrabas mee. Alleen de contrabas maakte al grote indruk. Opa vertelde hoe een viool gemaakt wordt.

Daarna ging de moeder van Lobke een verhaal vertellen over dieren met tussendoor muziek die bij het verhaal hoorden. We konden liedjes meezingen.

Tot slot mochten de kinderen nog even spelen op de viool en contrabas. Wat een feest!


20 apr 2018 - Koningsspelen
We genieten....we hebben het warm....we drinken veel...we eten appeltjes, komkommers, koeken en ijsjes....we rennen, springen, vliegen, vallen en we staan weer op!

10 apr 2018 - Nationale buitenlesdag
Preview foto Dinsdag 10 april vieren wij nationale buitenlesdag. We lezen buiten, doen de spellingsles buiten en we strijden tijdens de rekenles tegen groep 3c. Wie heeft als eerste de getallenlijn tot 100 neergelegd? 

We boffen ontzettend met het weer en genieten volop.


04 apr 2018 - Grote rekendag
Vandaag was De Grote Rekendag. De hele ochtend hebben we activiteiten gedaan op het gebied van rekenen. Eerst een groepsactiviteit in in de eigen klas en daarna bij juf Mariska en juf Cynthia. Na de pauze een circuit met spellen in de eigen groep. Iedereen was lekker actief bezig. Het was een hele gezellige ochtend.

29 mrt 2018 - Vrolijk Pasen
Na een lekker ontbijtje, lopen we naar de kerk en wonen daar een mooie Paasviering bij! 

Vrolijk Pasen.


09 mrt 2018 - Space Expo
Preview foto Vandaag was het zover! Met alle groepen 3 naar Space Expo. En wat was het leuk. Een speurtocht en een rondleiding. Gelanceerd worden, de aarde zien vanuit de ruimte, een lancering horen en zien, in een ruimte station kijken hoe er maanden wordt geleefd, staand geslapen, een piepklein toilet. Het pak van André Kuipers, sterren, planeten en nog veel meer. 

Als afsluiting in de middag een raketijsje! Het was een super leuke dag.


21 feb 2018 - Koekjes te koop!!!
We willen graag naar space expo, maar hoe gaan we dat betalen? Even geld pinnen juf!

 

Maar helaas...de juf heeft niet zoveel geld! Wat kunnen we doen om aan zo veel geld te komen? Een markt maken, klusjes doen, muziek maken en in een hoed geld doen, een grabbelton maken, koekjes bakken en ga zo maar door. Wat hebben de kinderen enthousiast aan dit project gewerkt. Zelf posters gemaakt zodat iedereen weet dat er een markt is, zelf spullen verzameld en gemaakt om te verkopen. Toppers. En samen met groep 8 de spullen op de markt verkocht. Wat een kanjers allemaal.

we hebben genoten en de betrokkenheid was zeer hoog.


19 feb 2018 - Techniekles in de klas
Preview foto We hebben een techniekles in de klas van juf Toos. Zij leert ons om stevig te bouwen, en dat noemen we dan halfsteens verband bouwen.

Met z’n tweetjes een huis bouwen met raam deur en dak. Zelf cement maken en bouwen maar.


09 feb 2018 - Carnaval
Preview foto Vandaag is het carnaval. Iedereen is mooi, leuk, grappig, gek, stoer of anders verkleed. Het is de hele ochtend feest. In iedere klas zijn spellen te doen. Maud, Isa en Yara hebben een spetterend optreden gegeven tijdens de talentenjacht. Het was een fantastisch feest.

02 feb 2018 - Letterfeest
Preview foto Vandaag was het letterfeest!

Na maanden keihard werken en oefenen kennen we alle letters en dat moeten we vieren. 

Een zelfgemaakte letterhoed, een speurtocht met ouders door de school, een rap op het plein voor alle ouders als verrassing en tot slot een officieel letterdiploma.

Het was een super gezellige middag.


24 jan 2018 - Voorleesontbijt
En een voorleesontbijt kan natuurlijk alleen in pyjama en met je lievelingsknuffel. Meester Joost komt voorlezen en we eten een lekker krentenbolletje. In de klas lezen we nog even in ons lievelingsboek. De rest van de dag blijven we ook lekker in pyjama!

23 jan 2018 - Meester Walter geeft les
Preview foto We hebben het over feest in de klas. En als het feest is mag je veel snoepen. Daarom doen we een proefje met gummiberen. Wat gebeurt er met gummiberen als je ze in het water legt? Waar zijn gummiberen van gemaakt? Wat gebeurt er met gelatine als je het in water legt? En wat als we het water verwarmen? Allemaal vragen waar de kinderen over na moesten denken. Ze kunnen er inmiddels alles over vertellen thuis.

We doen de verwarmde gelatine in een ijsblokjeshouder en wachten af wat er met de gelatine gebeurt.


23 jan 2018 - Rekenspelletjes
Preview foto Op dinsdag Beginnen we voortaan met rekenspelletjes. Als de kinderen binnen komen mogen ze een spelletje van de tafel pakken en dit alleen of samen met iemand gaan spelen.

Tot 8.45 mag u met uw kind meespelen, daarna gaan de kinderen zelfstandig verder.


19 jan 2018 - Jazz4kids concert
Preview foto Vanmorgen een hele leuke muzikale voorstelling gezien van Jazz4kids. Alle instrumenten werden besproken, we gingen mee op reis en hebben geleerd over wat de verschillende instrumenten doen in een jazz band. We hebben meegeklapt, gezongen en ritmes gespeeld. Het was super leuk!

16 jan 2018 - Schaatsplezier
We hebben heerlijk geschaatst op de schaatsbaan!

08 jan 2018 - Happy new Yes-R!
Preview foto we wensen iedereen een gezond, gelukkig en liefdevol 2018 In de klas hebben we vuurwerk gemaakt, champagne gedronken en oliebollen gegeten.

we gaan er een gezellig 2018 van maken. Het sloot ook mooi aan bij het nieuwe thema van lezen. Want we hebben het over Feest!


21 dec 2017 - Kerstfeest in groep 3 ki
We hebben genoten van de kerstviering in de kerk, de kerstwandeling en het kerstdiner.

We wensen iedereen een heel fijn kerstfeest en een mooi 2018!


19 dec 2017 - Het kerstverhaal
Preview foto De afgelopen dagen hebben de kinderen het kerstverhaal in verschillende vormen gehoord. We lezen het voor uit verschillende boeken, we vertellen het in de klas, we gaan op zoek naar de stal en vertellen het verhaal nog een keer en tenslotte schrijven we zelf het verhaal en spelen we het uit. Iedereen krijgt een rol die hij/zij leuk vindt. Het is voor sommige kinderen best spannend, maar we helpen elkaar en we zetten door en doen het! Resultaat: een trotse juf en trotse kinderen.

 

Als u de foto’s samen met uw kind bekijkt dan kunnen zij vast het verhaal erbij vertellen.


05 dec 2017 - Wat een super gezellig Sinterklaasfeest in groep 3
We hebben genoten deze ochtend. Eerst de aankomst van Sint op de motor, reed hij ons zomaar voorbij, gelukkig konden we met z’n allen heel hard zingen en kwam hij toch weer terug. Daarna mochten de kinderen zelf kiezen in welke groep drie ze iets gingen doen. Kleuren, een spelletje of zingen en dansen.

Even een frisse neus gehaald en toen op bezoek bij Sinterklaas en zijn pieten. Daar hebben we laten horen hoe goed we kunnen lezen, hoe mooi we kunnen dansen en hoe gezellig we kunnen kletsen. Lobke had nog een fopcadeautje voor de Sint, gelukkig kon hij dat waarderen. Daarna in de klas een woordspeling gedaan waarbij we ons cadeautje konden verdienen! Het was top!


04 dec 2017 - Pietengym
We hebben pietengym. We schommelen in de boot, klimmen op de daken, gooien pakjes in de schoorsteen en racen met het skateboard over de daken!

 


01 dec 2017 - Elfsteden Pieten Parcours
Omdat Sinterklaas dit jaar in Friesland is aangekomen hebben we tijdens de gymles het Elfsteden Pieten Parcours gedaan. Bij ieder plaats moest een activiteit gedaan worden zoals naar de nok van het dak klimmen, pakjes in de schoorsteen gooien, over het dak lopen, over het dak klimmen en na iedere goede uitvoering mocht er een stempel gezet worden op het diploma. De kinderen vonden het fantastisch!

 

 


21 nov 2017 - Schrijven in het boek van Sinterklaas
Preview foto Op maandag vonden Daniëlle en Maud het boek van Sinterklaas in onze boekenkast. Wat moesten we daar nou mee? Gelukkig zat er ook brief in van Sinterklaas. Hij vraagt ons of we het boek weer willen vullen zodat hij belangrijke informatie van alle kinderen weer in het boek heeft staan. Dus we zijn begonnen met het boek te vullen! 

07 nov 2017 - Wie vindt er heel veel rijtjes?
Ieder dag lezen we rijtjes om zo snel mogelijk woorden te lezen. En soms is dat ook gewoon een beetje saai dus maken we er een spelletje van. In de klas had ik allerlei rijtjes verstopt. Wie vindt er heel veel rijtjes? Heb je een rijtje gevonden, lees het rijtje en zoek dan snel een nieuw rijtje op.

 

zo veel betrokkenheid en heel veel gelezen! Toppers!


06 nov 2017 - We leren klokkijken
We zijn bezig met de klok. We leren de hele en de halve uren. Om het inzichtelijk te maken voor de kinderen maken we met ons lijf de klok en de wijzers. En daarna verwerken we het op een weekblad. 

26 okt 2017 - Naar de bibliotheek
Preview foto We zijn vandaag naar de bibliotheek geweest. Daar werden we voorgelezen uit "Het boek van Simon Snoek". Simon hield erg van lezen maar maakte altijd een rommel in de bieb. Daarom kregen wij een schatkaart om boeken te zoeken zodat wij er geen rommel van hoeven te maken. Ook hebben we geleerd waar we de boeken kunnen vinden die wij al kunnen lezen. Welke boeken dat zijn kunnen we zien op de rug van het boek. Nu zijn dat boeken met een S, begin volgend jaar M3 en eind van het schooljaar E3. Ook zijn er hele leuke informatieve boeken, stripboeken, luisterboeken en dvd's te leen. Iedereen werd erg enthousiast van dit bezoek en zou er graag nog eens heen willen met papa en mama. Ook hebben we achter de schermen mogen kijken hoe het gaat als je de geleende boeken weer inleverd. En dat was tof!! Een soort machine die de boeken sorteerd.

23 okt 2017 - Hoeken en groepen
We zijn gestart met hoeken en groepen. Op maandag en donderdag doen de kinderen in groepjes verschillende activiteiten. Soms met behulp en begeleiding van ouders, andere activiteiten doen zij zelfstandig. Ze doen een half uur dezelfde activiteit. De keer daarna draaien ze door en doen ze een andere activiteit van het circuit. Na drie weken hebben ze alle activiteiten gedaan en starten we weer een nieuw circuit.

09 okt 2017 - Leuke schrijfles
Hoera! We hebben alle cijfers leren schrijvem. Vandaag hebben we daarom een nieuwe schrijfles gedaan in drie groepen. Één groep met het scheerschuim, één groep met de klei, maak een slang die overal even dik is en één groep met de klein motorische spelletje. We genieten.

 

Ook hebben we allemaal sprookjes van lijm gemaakt....heerlijk kliederen!


06 okt 2017 - Hoe maak je een boek?
Preview foto Omdat het kinderboekenweek is kwam vandaag de moeder van Isa ons vertellen hoe je een boek maakt. Zij heeft nl. zelf 2 prentenboeken geschreven met de titel 'Mama gaat naar het ziekenhuis' en 'Papa gaat naar het ziekenhuis'.

Er gaat heel veel werk aan vooraf en dat konden we goed zien in de presentatie.

Tot slot kregen we 1 boek voor in de klas.

We vinden het super knap van Isa haar mama en het is een mooi boek want de juf heeft het gelijk voorgelezen!


05 okt 2017 - Rekenles met koekjes
Preview foto Afgelopen woensdag hedden we een rekenles met echte koekjes. Hoeveel passen er op de verschillende bakplaten? Hoeveel schat je dat het er zijn? Hoe kunnen we dit handig tellen?

En het leukste is natuurlijk om de koekjes na afloop op te eten!


05 okt 2017 - rekencircuit
Wekelijks zijn we actief met het rekencircuit. We doen spellen zoals splitsbordjes, rekensommen, burenbingo, bouwen en nog veel meer.

02 okt 2017 - Nieuwe thema: eet smakelijk
We zijn vandaag met thema 3 gestart. Het thema is : eet smakelijk. We gaan allerlei dingen keren over voedsel. En vanmorgen hadden we een klein restaurant in de klas. En we vertellen aan elkaar wat we lekker vinden om te eten.

 

Bij het rekenen hebben we vandaag voor het eerst met onze wisbordjes gewerkt. Iedereen heeft een eigen wisbord met stift in zijn laatje. We gebruiken het wisbord om een antwoord op te schrijven daarna mag je het laten zien aan de juf. Dit verhoogd de betrokkenheid tijdens ons rekenonderwijs want iedereen moet iets opschrijven en ze kunnen dan niet alleen maar luisteren naar andere kinderen die het antwoord geven.


25 sep 2017 - Naar het theater.
Preview foto Op maandag lopen we naar het theater op de damlaan om naar een voorstelling te kijken.

de voorstelling gaat over vakantie vieren op de camping. Buren die elkaar beter leren kennen, ruzie maken om een meisje waar ze allebei op verliefd op worden en het uiteindelijk toch weer goed maken.

 


25 sep 2017 - Rijtjes lezen...saai?
Preview foto We lezen iedere dag uit ons rijtjesboek en dat is soms best een beetje saai. Daarom bedenken we iedere dag een andere manier om uit het rijtjesboek te lezen en dan vinden we het toch weer een beetje leuk en leren we steeds sneller lezen en in één keer de woorden te zien in plaats van te hakken en te plakken.

 

In de map hiernaast zijn meer foto's te vinden onder het item rijtjesboek lezen.

Downloads:
IMG_0162.JPG
IMG_0163.JPG

12 sep 2017 - De eerste weken in groep 3
De eerste weken in groep drie zitten er al weer op. Iedereen geniet van alle nieuwe dingen en activiteiten. We hebben al best veel letters geleerd en kunnen al de eerste boekjes lezen. Echt heel knap. 

Tijdens de rekenlessen doen we 2x in de week rekenspelletjes in circuitvorm om de rekendoelen in te slijpen. De andere drie dagen maken we opdrachten in ons werkboek.

Gym bij meester Maarten, handvaardigheid bij juf Francoise, spelen en liedjes zingen met de gitaar van juf Kirsten zijn favoriet. Ook de motorische spelletjes in de ochtend worden veel gebruikt.