Kids

Groep 3 Kirsten/Ingrid

Afbeeldingsresultaat voor animated gif welkom

BERICHTEN

25 jun 2019 - nieuwe en laatste thema van dit jaar
We openen het nieuwe thema de hut, in onze eigen gemaakte hut. Dit vergde enige samenwerking en goed nadenkwerk, want het moest een hut worden waar we allemaal in pasten, en we het verhaal konden horen. Het is gelukt. Op deze tropische dag was het lekker knus en heet in de hut, maar eten en drinken in de hut mocht ook nog. De kinderen die het te warm en te druk vonden, zochten een wat luchtiger plekje op.

03 jun 2019 - Kriebelbeestjesexcursie

19 feb 2019 - Techniekles
Ieder jaar krijgen we een techniekles van een juf die daar heel veel verstand van heeft.

Aan de foto’s te zien hebben de kinderen genoten. Ik was er zelf niet bij dus ik kan er niet zo veel over vertellen, maar misschien uw kind wel met behulp van de foto’s.


29 jan 2019 - Letterfeest
Wat een feest! We hebben alle letters geleerd....reden voor een feestje. We beginnen de middag met een letterbingo, daarna met hulp van moeders een letterspeurtocht door de hele school, dan even kleuren en letterchips eten en we treden op met onze letterrap en hebben een letterdiploma verdiend! We hebben genoten.

23 jan 2019 - Nationale (voor)leesdagen in groep 3ki
Yes! In pyjama naar school en lekker lezen! We beginnen de dag met lekker lezen op een lekker plekje in de klas. (Helaas) moet er ook nog een beetje gewerkt worden, maar we worden ook tijdens ons tussendoortje voorgelezen door juf Saskia. Wat een heerlijk relax dagje!

08 jan 2019 - Happy new year
Op maandag 7 januari hebben wij onze eigen nieuwjaarsreceptie in de klas. We maken vuurwerk met knallende plastic zakjes, serpentines en ballonnen en we proosten met champagne en eten een heerlijk slagroomoliebolletje!

 

We wensen iedereen een gelukkig en gezond 2019! 


12 dec 2018 - Een reumatoloog op bezoek
De moeder van Ymke uit 3S is reumatoloog. Ze komt iets vertellen over ons lichaam omdat we met lezen over ons lijf werken. We zien een spuit, een nepknie en leren iets over organen en botten. We weten nu weer iets meer over ons lijf.

05 dec 2018 - Sinterklaasfeest
Wat een groot feest. We dansen en lezen voor aan Sinterklaas. Feline leert Piet lezen, Danté heeft een gesprekje met Sint en we laten ons wisselgebid zien. Ook geeft Daniël zwemles aan de pieten. In de klas doen we leesbingo en allerlei gekke spelletjes. Chcocolademunten doorgeven, welke rij is het snelst.

we pakken geen cadeautjes in, maar kinderen . En ook krijgen we een mooi cadeau.

Kortom: we genieten de hele ochtend.


03 dec 2018 - Pietengym
We genieten van de pietgym!

03 dec 2018 - Onze eigen speelgoedwinkel
wij spelen in onze eigen winkel. De kinderen schrijven op wat ze verkopen en een ander kind komt iets kopen met het geld uit zijn bakje.

27 nov 2018 - Thema 5 is geopend.....HELP!
We openden vandaag ons nieuwe thema....mijn lijf. 

Juf Cynthia gleed uit op de gang en viel hard op de grond. Gelukkig waren er kinderen die snel meester Walter gingen halen. Hij kwam juf Cynthia helpen met zijn EHBO koffer!


23 nov 2018 - Haags Historisch Museum
Vanmorgen zijn we met de bus naar het museum geweest. Handpop Haagse Ikke nam ons mee het museum in naar vroeger. Hoe zagen de huizen er toen uit, de winkels en families.

Het was super gezellige ochtend.


14 nov 2018 - Buiten rekenen
Af en toe doen we een buiten les. Omdat bewegen en leren heel goed samen gaan. Dit keer hebben we buiten gerekend. Gooi met 2 dobbelstenen, tel ze bij elkaar op, ren naar het cijfer op de grond en schrijf de som erbij.

14 nov 2018 - Schrijfcircuit
Inmiddels hebben we alle cijfers in het groot geschreven en zijn we begonnen om in ons schrift de cijfers in het klein te schrijven. Dit doen we 2x per week. We doen ook 2x per week een schrijfcircuit. Dit keer met scheerschuim, klei en de motorische spelletjes.

29 okt 2018 - Speciale gymles
Vandaag hebben we een speciale gymles over kracht en zelfvertrouwen. Als uw kind hier erg enthousiast over was, dan zit er tussen deze foto’s ook een informatiefolder over deze training. 

09 okt 2018 - Naar de bieb
Preview foto We gaan op excursie naar en in de bieb. In de bieb leest de voorleesjuf een boek voor over een wolf die uit een boek kruipt en daarna op de vlucht gaat voor een poes. De wolf verstopt zich in allerlei boeken waar hij verschillende andere dieren of figuren tegenkomt. 

 

Daarna mogen wij in groepjes van twee ook op zoek naar allerlei boeken in de bieb. De IPad met code helpt ons daarbij. Uiteindelijk zetten we de gevonden boeken in onze eigen boekenkast bij de goede pictogram.

 

als laatste mogen we nog kijken hoe het gaat als je een boek inlevert.


08 okt 2018 - Wat gebeurt er allemaal in groep 3 KI?
We zijn inmiddels al aan de zevende schoolweek begonnen. We hebben al 16 klanken geleerd. Op onze groepspagina kunt u meer oefenmateriaal vinden om thuis mee aan de slag te gaan.

Ook met rekenen doen we veel. We zijn begonnen aan de bussommen, splitsen en de getallenlijn wordt steeds verder uitgebreid.  De verwerking doen we in het werkboek of in circuitvorm waarbij we allemaal spelletjes doen om onze doelen te bereiken.

Ook gaan we weleens naar buiten op zoek naar het ontbrekende cijfer of andere spelletjes.

Met schrijven zijn we heel goed alle cijfers aan het oefenen, want er wordt nog wel eens gespiegeld, dus we herhalen de cijfers groot, klein en wel een keer of 10.

 

En gelukkig is er ook nog tijd om te spelen!

 

Ons eerste optreden zit er ook al op, maar deze zullen we ook nog live aan jullie laten zien.