Kids

Groep 3 Cynthia

Afbeeldingsresultaten voor welkom kind

BERICHTEN

20 apr 2018 - Sportdag

10 apr 2018 - Buitenlesdag
Vandaag was het buitenlesdag. Op naar buiten dus! We hebben hinkelend gelezen, spellingsles buiten gedaan met stoepkrijt en nog 2 rekenspellen. Heerlijk om actief en buiten te leren!

09 apr 2018 - Buitengym

09 apr 2018 - De Mesdag Collectie
Wat een leuk uitje! We gingen in 2 groepen door het museum heen. We mochten een stilleven natekenen, schilderijen bekijken, spelletjes doen over de schilderijen. We hebben erg genoten!

04 apr 2018 - De grote rekendag

13 mrt 2018 - Rekencircuit Meten

13 mrt 2018 - Huisje metselen
Vandaag kwam juffrouw Toos om een lesje metselen te geven. We begonnen met het maken van cement, daarna mochten we op de juiste, stevige manier huisjes bouwen. Helaas moesten we de huisjes daarna wel weer kapot maken, maar gelukkig hebben we de foto's nog!

13 mrt 2018 - Rekencircuit
Bij het rekencircuit doen we allemaal spelletjes om rekensommen beter te kunnen begrijpen en om aan het automatiseren te werken. Deze keer zat er ook een leuk meetblad in.

09 mrt 2018 - Space Expo
Vandaag zijn we naar Space Expo geweest. Hier kregen we een speurtocht en een rondleiding van Raaf. We zagen echte rakketten, waren aanwezig bij een lancering, hebben de kleding van Andre Kuipers gezien en we konden in het ruimtestation om te zien waar Andre Kuipers was. Als afsluiting kregen we op school allemaal nog een lekker rakketijsje.  

21 feb 2018 - Markt
Vandaag hebben we een markt gehouden om geld in te zamelen voor Space Expo. Voor die markt hebben we veel dingen moeten doen. We hebben uitnodigingen en posters gemaakt, we hebben een indeling voor de klas gemaakt, we hebben een dansje en trommelact voorbereid, we hebben mooie dingen geknutseld die we kunnen verkopen en we hebben allerlei eten gemaakt die we kunnen verkopen. Bij de markt hebben we erg ons best gedaan om zoveel mogelijk te verkopen. We hebben een mooi bedrag opgehaald en hiermee kunnen we allemaal naar Space Expo!

20 feb 2018 - Gymles

02 feb 2018 - Letterfeest 3C
Het aanleren van de letters was soms erg moeilijk. Er zijn zoveel letters die op elkaar lijken, maar we kennen ze nu allemaal. Tijd voor een feestje! We begonnen met het maken van een lettermuts. Daarna waren er allemaal letters verstopt door de school. Met hulp van ouders is het gelukt om elke letter te vinden. Daarna gingen we naar buiten waar ineens allemaal ouders stonden. Wij hebben onze korte klank, lange klank en tweetekenklank rap gedaan en tot slot kregen we allemaal een echt letterdiploma. Iedereen ging erg trots naar huis!

 

Dat we nu alle letters kennen, betekent niet dat we niets meer te doen hebben qua leesonderwijs. Nu komt er weer een hele moeilijke periode aan. Wij moeten woorden namelijk steeds sneller proberen te lezen. Blijf dus vooral thuis nog oefenen op het goed verklanken van de woorden en het steeds sneller lezen van de woorden.


15 jan 2018 - Schaatsen 3C
Vandaag gingen we schaatsen als gymles. Wat een feest! Excuus voor de wazige foto's, maar de kinderen gingen bijna net zo snel als Sven Kramer.  

 


11 dec 2017 - Sneeuwpret
Sneeuw op school! Daar moeten wij uiteraard van genieten. 

05 dec 2017 - 5 december

04 dec 2017 - Pietengym

27 nov 2017 - Sintvoorstelling
We waren uitgenodigd voor een voorstelling in het Veurs Lyceum. Dit was echt heel erg leuk!

24 nov 2017 - Rommelpiet

23 nov 2017 - Pietengym en schoen zetten
Met de gym stond er een echte Pietenelfstedentocht klaar. Was de opdracht in een stad geslaagd, dan mochten wij een stempel zetten. Iedereen heeft zijn Petenelfstedentochtstempelkaart vol gekregen!

Na de gym was het tijd om de schoen te zetten en de mooiste liedjes te zingen.


22 nov 2017 - Piet op bezoek
Net toen wij klaar waren met stil lezen, werd er hard op de deur geklopt. Ineens stonden er 2 pieten in de klas. Dat was even schrikken! Ze waren erg onder de indruk van 'Het grote boek' wat wij voor Sinterklaas aan het maken zijn. We hebben even met ze kunnen kletsen en hebben een liedje gezongen. Daarna hadden ze een speciale boodschap. Wij mogen morgen allemaal onze schoen mee naar school nemen!

21 nov 2017 - Leescircuit 3C
Vandaag hebben wij een leescircuit gedaan. We hebben allemaal spellen gedaan die met lezen te maken hadden. Erg knap dat wij dit al kunnen en wat hebben we het leuk gehad!

02 nov 2017 - Klokkijken
Deze week zijn wij bezig geweest met klokkijken. Wij hebben een start gemaakt met de hele en halve uren. Nog best ingewikkeld, maar gelukkig kunnen wij elkaar goed helpen! 

01 nov 2017 - Kanjertraining
Vertrouw in elkaar,

Vertrouw in het leven

Dat kan niet anders

Dan een mooie toekomst geven


23 okt 2017 - Bibliotheek 3C
Vandaag hadden we een uitje naar de bibliotheek. Toen we aankwamen mochten we in een grote leeshoek zitten. Daar werd 'Het lievelingsboek van Simon Snoek' voorgelezen. Na dit boek mochten wij gaan schatzoeken. Niet zomaar schatzoeken, maar het werd een zoektocht naar allemaal leuke boeken! Aan het einde mochten wij ook nog kijken waar een boek heen gaat als je hem hebt ingeleverd.

 

Wat hebben wij geleerd:

- De boeken met avi start (S) kunnen wij nu al proberen te lezen.

- Rond kerst (of als uw kind nu al alle letters kent) kunnen wij M3 boekjes lezen.

- Aan het einde van groep 3 lezen wij in E3 boekjes.

- Op de zijkant van boeken staan plaatjes, zo weten wij waar het boek over gaat. Is het plaatje gekleurd dan is het een weetjesboek.


12 okt 2017 - Herfstwandeling 3C
Wat een heerlijke dag hebben wij gehad! We begonnen in het bos van Meijendel om daar op zoek te gaan naar herfstspullen. We hebben veel dingen uit het bos mee kunnen nemen om daarmee te knutselen, maar we hebben ook veel paddenstoelen kunnen bewonderen! Na het zoeken was het tijd om ermee te knutselen. Wat hebben ze mooie kunstwerken gemaakt! 

10 okt 2017 - Presentatie 'Ben niet bang!'
Tijdens deze gruwelijk enge kinderboekenweek laten wij ons van ons beste kant zien. Wij zijn echt niet zo snel meer bang! Wil je dit zien? Kijk dan het filmpje.

09 okt 2017 - Schrijfles
Met schrijven hebben wij alle getallen tot de 10 leren schrijven. Dat hebben wij gevierd met een hele leuke schrijfles. Wij moesten de cijfers kleien, in scheerschuim schrijven en we mochten motorische spellen doen. Wat een feestje!

05 okt 2017 - Rekencircuit
Onze rekenlessen bestaan uit 1x per week een projecttaak, 2x per week in het werkboek rekenen en 2x per week rekenen in een circuitles. Tijdens ons rekencircuit hebben wij de leukste rekenspelletjes. Wij werken nu veel met dobbelstenen (het getalbeeld herkennen en 2 dobbelstenen bij elkaar optellen), splitsen, sommetjes maken, verhalen bij sommen verzinnen en ga zo maar door. Erg leuk. Op de foto's kunt u zien wat wij bijvoorbeeld allemaal doen.

28 aug 2017 - De eerste week in groep 3C
De eerste week in groep 3C zit er alweer op! We hebben al erg veel gedaan. We kennen nu de letter r, d, i en k met klankgebaren, we beginnen al te rekenen en we kunnen de cijfers 1 en 2 al goed schrijven. Gelukkig hebben we daarnaast ook nog lekker gespeeld en hebben we elkaar een beetje leren kennen. Om te zien hoe leuk we het hebben gehad, staan er ook een paar foto's!