Kids

Groep 1-2 Wilma / Baukje

Welkom in Groep 1-2 Wilma.

 

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat Wilma voor de groep en op donderdag Baukje.

BERICHTEN

19 feb 2018 - Spreekbeurt Wiebe gr.1/2WB
Wiebe heeft een spreekbeurt gehouden over tijgers. Hij heeft er heel veel over verteld en hij raakte bijna niet uitgepraat. Knap gedaan hoor!

19 feb 2018 - Carnaval gr.1/2WB
Wat een vrolijk feest. De meeste kinderen kwamen verkleed op school,er werd gedanst en polonaise gelopen en er waren allerlei spelletjes te spelen. Alaaf, alaaf, alaaf!

16 feb 2018 - Muziek maken met opa Fekko en mama Cecile gr.1/2W
In de klas zijn opa Fekko met de contrabas en mama Cecile met de viool aan de slag gegaan. Mama Cecile heeft een verhaal bedacht over allerlei dieren, die op tijd in de stal wilden zijn. Door allerlei dierengeluiden te laten horen op verschillende muziekinstrumenten beleefden de kinderen het verhaal en de instrumenten als een geheel. Tot slot mochten alle kleuters zelf op viool of contrabas muziek maken. 

het was fantastisch.Dank aan opa Fekko en mama Cecile.


13 feb 2018 - Bloembolletjes in de klas!
Met de moeder van Eeke hebben wij bolletjes in potjes gezet. 

13 feb 2018 - December 12w
Hier wat leuke foto’s in december.

29 nov 2017 - Sinterklaastijd
Preview foto Sinterklaas is weer in het land. Voor veel kinderen is dat een spannende, maar gezellige tijd.

In de klas volgen wij het Sinterklaasjournaal, er wordt voorgelezen, gezongen en geknutseld.  

Op 22 november zijn er al 2 Pieten geweest om te vertellen, dat de kinderen hun schoen mochten zetten. Natuurlijk is Rommelpiet ook geweest en hebben andere Pieten de school gezellig versierd.

Op 29 november hebben wij met een aantal ouders Pietenspelletjes gespeeld.

En natuurlijk hopen wij Sint te kunnen verwelkomen op 5 december bij ons op school.


19 nov 2017 - Spreekbeurten
Sepp, Yasmina en Wiebe hebben een spreekbeurt gehouden over dieren.

Sepp heeft verteld waar de olifanten wonen, hoe ze leven, wat ze eten, hoeveel ze poepen en hoe ze de jonge olifanten beschermen.

Yasmina weet veel over de vleermuizen: ze vliegen in het donker, ze eten insecten, ze hangen onderste boven etc.

Wiebe vindt witte haaien interessant en heeft er over verteld. Ook heeft hij voorgedaan hoe de haaien zwemmen, waaom ze witte haaien worden genoemd en dat ze mensen kunnen eten.


19 nov 2017 - Gezelschapsspelletjes
Preview foto In oktober en in november hebben de ouders weer de mogelijkheid om kleuters te begeleiden bij het spelen van allerlei spelletjes.

27 okt 2017 - Oktober 2017
Schooljaar 2017-2018
Van de zomervakantie tot de herfstvakantie hebben wij gespeeld, verhalen verteld, werkjes geknutseld,  

gegymd, spelletjes gedaan en nog veel meer.

Wij hebben van de juf van Trias een muzikaal verhaal gehoord over muizen en olifanten en wij hebben kennis gemaakt met de accordeon. Wij hebben gedanst en gerapt en huisjes voor muisjes gemaakt met de ritmestokken.

Ook hebben wij gewerkt over het thema Indianen. Wij hebben indianenjasjes geknutseld, potjes van klei en tenten van stokjes en papier gemaakt, kettingen geregen etc. Wij weten nu hoe de indianen vroeger leefden, wat ze aten en wat ze deden. 

Tot slot hebben wij over de Kinderboekenweek gewerkt; het thema is: gruwelijk eng.

Er zijn spannende boeken voorgelezen, wij hebben boekjes met elkaar bekeken en tot slot tijdens de presentatie het boek van de Gruffalo uitgespeeld. De Kinderboekenweek is afgesloten met de crea-ochtend. De kinderen hebben bij verschillende leerkrachten activiteiten gedaan die "griezelig eng" zijn. Er is gedramatiseerd, muziek gemaakt, getekend en geknutseld.


24 okt 2017 - Techniekles met juf Toos
Juf Toos had voor ons een tas vol met materialen meegenomen. Met een paar moeders. een vader en een hulp juf hebben wij verschillende materialen bekeken en onderzocht. Zo was er hout, steen, ijzer enz. Wij mochten zelf ook van cement een fotolijstje maken.