Groep 1-2 Nicole

Welkom op de pagina van groep 1/2N

 

 

Wij gymmen op:

maandag en donderdag

 

Wij hebben gruitdagen op:
dinsdag en donderdag

Onze klassenouders zijn:

- Naomi Barnouw (moeder van Mila)

- Afke Zandwijken (moeder van Thirza)

 

Juf Nicole is bereikbaar op: nluchtigheid@emmaus.lucasonderwijs.nl   

Zij werkt op maandag t/m vrijdag.

 

BERICHTEN

12 apr 2019 - Groep 1/2N: Wat een week!
Wat een week! Alleen maar leuke dingen.

Maandag het kinderboekenmuseum, woensdag groot feest en naar de speeltuin voor juf Baukje die al 40 jaar juf is, donderdag een boerderijles van drie meiden uit groep 8 en vrijdag de Koningsspelen.

 

Het was een super leuke week met veel blije gezichten. 

Veel kijkplezier! 


08 apr 2019 - Groep 1/2N - Kinderboekenmuseum
Preview foto Maandag 8 april zijn we met de bus naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag geweest! We hebben de tentoonstelling 'abc met de dieren mee' bezocht. We hebben met elkaar de brief van Aap gezocht en gelezen. Om de brief te kunnen vinden moesten de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren en puzzelstukken verdienen. En iedereen heeft heel goed hun best gedaan want het is gelukt! De vitrine met de brief van Aap is gevonden! Het was een bijzondere brief omdat het een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje was. 

08 apr 2019 - Groep 1/2N - naar de kinderboerderij
Preview foto Donderdag 4 april zijn we met de hele klas op bezoek geweest bij de kinderboerderij. Dat was even leuk! We hebben allerlei opdrachten gedaan, samen met de moeders en opa's en oma's die ons naar de kinderboerderij gebracht hebben. Hiermee konden we de 'ogen' voor meneer Pauw vinden. Die was heel blij met het bezoek van de kinderen want nu kon hij weer trots zijn! Met grote luisteroren zijn er naar de geluiden van de dieren geluisterd. Raden hoeveel kinderen een koe weegt was nog best moeilijk maar de koe was wel het zwaarste dier. Ook hebben we een koe gemolken en moesten we raden van welke dieren  de vacht en de poep was. Een speurtocht naar alle snuiten van dieren ontbrak ook niet! 

 


12 mrt 2019 - Boerderij in de klas en op het binnenplein
Preview foto Een nieuw thema: de boerderij!

 

Dierenhokken bouwen met blokken, stro en daarna spelen met de boerderijdieren. Als boer of boerin verkleden op het binnenplein en rijden in de tractor. Maar ook zelf dieren van kartonnen dozen maken, mais tellen, de kippen verzorgen én Klara de koe melken. 

 

Alles wat met de boerderij te maken heeft en we in de klas mogen gebruiken, mogen de kinderen meenemen van huis. 

 

21 maart 2019: lammetjes in de klas! Dat was leuk. De moeder van Jente heeft twee hele leuke, zwarte lammetjes meegenomen naar de klas. Foto's staan in het fotoalbum. 

 

18 maart 2019: een voorstelling op school 'Geitje B(r)ij!'. Het was een hele leuke voorstelling over 7 geitjes en een lieve wolf. :) Foto's staan in het fotoalbum. 

 

12 maart 2019: vandaag hebben we geleerd hoe de koe melk maakt, waar de koe het bewaart en wat er daarna gebeurt. 

Het prentenboek 'Tim zoekt de koe' heeft ons daarbij geholpen. 

Deze poster hangt ook in de klas. Misschien kunnen de kinderen thuis wel vertellen wat er met de melk gebeurt voordat ze dit thuis tijdens het ontbijt kunnen drinken.  

 


20 feb 2019 - Techniekles: vliegen en zweven
Preview foto Afgelopen maandag 17 februari hebben wij van juf Toos een hele leuke techniekles gekregen. Dit ging over vliegen en zweven. 

Wat kan er allemaal vliegen en zweven? Hoe kan ik zelf iets laten zweven en vliegen? Alle kinderen mochten zelf op ontdekking gaan!


13 feb 2019 - Spelletjesochtend
Preview foto Dank voor de enthousiaste ouders en oma. Het was leuk om te zien hoe de kinderen met de, voor sommige kinderen, nieuwe spelletjes bezig zijn. 

07 feb 2019 - Nieuw thema: sneeuw en ijs
Preview foto Hoe komt de sneeuw uit de lucht? Hoe houd je jezelf warm? En hoe moet je eigenlijk schaatsen? zijn vragen die de kinderen hadden toen we het over de winter hadden. 

 

Dat betekent een nieuw thema in de klas!

Een sneeuwmarkt waar we spullen kunnen kopen die ons warm houden. Een ijsbaan op het binnenplein om te schaatsen, die de andere groepen al gemaakt hadden :), een koek en zopie kraam in de klas en niet te vergeten het tellen van sneeuwballen, handschoenen en nog veel meer zullen we de komende tijd in de klas gaan doen. 

 

We zijn nog op zoek naar spullen, kijk snel op de lijst bij de klas. En zo nu en dan op de website voor foto's. 


01 feb 2019 - Nationale Voorleesdagen groep 1/2N
Preview foto 01-02-2019: Voorleesvaders, moeders en een opa in de klas!

Vanochtend hebben we vaders, moeders en een opa in de klas gehad om als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen met kleine groepjes in de klas of op het binnenplein voor te lezen. Het was heel leuk! Alle voorlezers, heel erg bedankt!

Kijk bij de foto's hoe gezellig het was.

 

30-01-2019: Bijzondere visite!

Het gebeurt niet elke dag dat we een kat op visite krijgen! Vandaag heeft Matthijs zijn kat Siem mee naar school genomen. Siem is een hele lieve kat en ondanks dat hij liever rondloopt in de klas, konden de kinderen die het wilden hem wel even aaien.

Matthijs en zijn ouders, bedankt voor dit leuke bezoek!

Neem snel een kijkje bij de foto's.

 

28-01-2019: Creatief!

Wat een creatieve kinderen in groep 1/2N. Niet alleen Harry wordt geknutseld maar ook worden er huizen voor Harry gebouwd. 

Ook programmeren we de weg naar huis voor Harry en maken we poezen op de kralenplank.

 

24-01-2019: En daar is zijn huis...

Door het hele park hingen posters met daarop een foto van Harry en het woord 'vermist'. Uiteindelijk kwam Harry nog veel meer katten tegen en zijn ze in het park gaan spelen met de vlinders. 

En toen ineens tijdens het tikkertje spelen waren ze zo maar ineens weer bij Harry zijn huis. 

Harry wilde vroeger nooit buitenspelen maar hij vindt tikkertje met Vera de vlinder toch wel erg leuk dus dat wil hij vaker. 

 

In de klas wordt lekker verder gespeeld in het kattenhuis. Ook wordt kat Harry gemaakt van wc-rolletjes.

 

23-1-2019: Een prentenboek!

Vandaag kwam meester Walter een pakketje brengen! En ja hoor, een boek dat gaat over de kat. We weten nu dat hij Harry heet! Of hij zijn huis terug zal vinden, lezen we morgen.

 

22-1-2019: Een briefje 'ik zoek mijn huis'. 

Er is weer wat meer duidelijk. De kat zoekt zijn huis! Zolang we niet weten waar de kat woont, mag hij bij ons in de klas logeren. De spelhoek wordt omgetoverd als mooi kattenhuis waarbij de kinderen al een kattenbak, mandjes en voer- en waterbakken hebben gemaakt. 

 

21-1-2019: Een kat en een doos in de klas?
Vanochtend stond er een doos met een kat in de klas. We weten niet wie dat heeft gedaan en waarom? Daarom hebben de kinderen een briefje geschreven en in de doos gedaan. Tikkie houdt de wacht!

 

Op de deur van de klas hebben de kinderen ook een brief geschreven. Maar dat was niet genoeg; er moest een camera komen om te zien we het gedaan heeft.

Meester Joost heeft een camera geregeld en de kinderen hebben een goede plek bedacht en gebouwd. Door een van de petten is de camera zo neergezet dat deze niet opvalt. 

 

We hopen er snel achter te komen waarom we dit gekregen hebben.