Kids

Groep 1-2 Marianne/Mariënne

Afbeeldingsresultaat voor animated gif welkom kleuters

BERICHTEN

05 jun 2018 - Drijven 12 mm
vandaag hebben we onderzocht of we iets konden maken om een knikker te laten drijven. Karton blijft niet drijven, dat wordt nat????

30 mei 2018 - Juffen verjaardag
Wat een gezelligedag. Bedankt voor het mooie cadeau

29 mei 2018 - Schrijver in de klas 12mm
Vandaag is Dave in de klas. Een echte schrijver van kinderboeken. Hij heeft een boek over een clown voorgelezen

17 mei 2018 - Spelletjesochtend 1/2mm
Woensdag waren er weer een paar vaders en moeders die ons hebben geholpen met gezelschap spelletjes. Wat is dat gezellig. 

09 apr 2018 - Kinderboerderij
Vandaag zijn naar de kinderboerdetij in delft geweest.  Bedankt papa en mama’s bedankt voor het rijden. 

04 apr 2018 - 12mm rekendag
Vandaag de hele ochtend bezig met cijfers,tellen, vormen, sorteren en rekenenen. 

29 mrt 2018 - Pasen 1/2MM
Preview foto Vandaag hebben we een mooie paasviering gehad in de kerk en daarna gesmuld van een lekker paasontbijtje in de klas.

Nu allemaal genieten van gezellige paasdagen thuis!


28 mrt 2018 - Naar museum Muzee!
Preview foto Vandaag zijn we naar museum Muzee in Scheveningen geweest. We werden met de bus opgehaald van school en naar het museum gebracht. Het leek wel een schoolreisje!

In het museum gingen we eerst kijken naar allemaal dieren die in de zee leven: een krab, een inktvis, een rog enz.

Daarna liepen we door een nagemaakt oud Schevenings straatje, waar allemaal poppen stonden. Er was zelfs een pop op het poephuis, die keek door een opening in de deur.

Toen gingen we naar een lokaal waar we zeesterren, krabben, opgezette haaien, schelpen enz. Mochten bekijken en aanraken. Het was reuze interessant.

Vervolgens bij een binnenstrandje mochten we zelf op zoek naar schelpen en deze sorteren op kleedjes. Toen we dit goed hadden gedaan, mochten we als beloning de diepzee in! We kregen een geel lampje (sticker) op onze hand en mochten in de diepzee zwemmen. (Dit was een kamer met blacklight, waarin alle zeedieren te zien waren op de muren).

Tot slot nog echte vissen bekijken in de aquaria. We zagen zelfs Dory en Nemo zwemmen!

Het was een leuke en leerzame ochtend. 


19 mrt 2018 - Tandarts 12 mm
Vandaag was de tandarts op visite. De mama van wassim heeft ons geleerd hoe we moeten tandenpoetsen en we weten hoe ongezond suiker is. Weten jullie hoeveel suikerkontjes er in pakjes dribken zit?

14 feb 2018 - Voorstelling walvissst
We hebben vandaag een leuke voorstelling gezien door kindertheater Kaboem. De voorstelling heet: walvissst! 

In de voorstelling gaat het over een vriendschap tussen een walvis en een meisje. Het was leuk en af en toe een beetje spannend. En we konden lekker meezingen met de liedjes.


08 feb 2018 - Carnaval 12mm
Vandaag zijn we allemaal verkleed naar school gekomen om carnaval te vieren. Hier een impressie van de dag. 

31 jan 2018 - Voolezen 12 mm
Vandaag hebben de papa’s, mama’s en opa’s voorgelezen in de klas. Wat vonden wij dat fijn. Hier een paar foto’s. Bedankt

22 jan 2018 - Ziekenhuis 12MM
We hebben in de spelhoek een ziekenhuis. Wat zijn er opeens veel kinderen ziek of hebben verband om. Hier onder veel leuke foto’s die we in de klas maken. 

13 jan 2018 - Gelukkig nieuwjaar 12mm
Gelukkig nieuwjaar allemaal. Wij hebben leren klok kijken. En zelfs een levende klok gemaakt. Ymke en anna waren de wijzeres.  

11 dec 2017 - Kerst 2017 12MM
Hier de foto's van alle dingen die wij doen rond het thema kerst.

11 dec 2017 - sneeuw 12MM
En toen sneeuwde het. Heerlijk spelen in de sneeuw.

05 dec 2017 - 5 december 12mm
En gelukkig is de sint bij ons op school geweest. 

29 nov 2017 - Pietenfeest!
Preview foto Vanmorgen kwamen er veel kinderen als pietje naar school voor het pietenfeest. Alle kinderen werden in groepjes verdeeld. Met de moeder kiest het groepje een kaartje van de waslijn en gaat die activiteit doen. Als dit klaar is, gaan ze opnieuw naar de waslijn, hangen het kaartje weer terug en kiezen een nieuw kaartje. Zo konden de kinderen pietje en paardje prik spelen, pepernotenkunstjes doen, het pepernotenspel spelen, een kleuplaatje kleuren, pepernotenbingo spelen en nog veel meer. En af en toe natuurlijk een pepernootje snoepen! Het was een leuk pietenfeest. Alle mama’s bedankt voor jullie hulp!

22 nov 2017 - 12MM sinterklaas
Het is weer zo ver, Sinterklaas is in Nederland. We wachten vol spanning en doen leuke dingen met Sint en zijn pieten hier op school. De hele periode zullen we foto's plaatsen zodat jullie kunnen zien wat we doen.

01 nov 2017 - Gezelschapsspelletjes!
Preview foto Vandaag was de eerste keer dit schooljaar dat we in groepjes gezelschapsspelletjes gespeeld hebben.

Er werd enthousiast gespeeld met kwartetten, bunny hop, boomgaard, mens erger je niet, memory en het poepspel. Ouders hartelijk dank voor de goede spelleiding.


27 okt 2017 - Techniekles groep1/2 MM
Preview foto Vandaag hebben we een leuke techniekles gehad van juf Toos en een aantal papa's en mama's. De les ging over materialen. In groepjes mochten we allerlei materialen voelen en bekijken. Zo waren er dingen van hout, van metaal en van steen. We hebben ook bedacht wat je er van kunt maken en mee kunt doen en gekeken waar we zulk materiaal in de klas zagen. Daarna gingen we een fotostandaardje maken. Daar gebruikten we allemaal verschillende materialen bij. Een bakje van plastic, cement, een houten roerstokje, een ijzeren paperclip en een kaartje van papier. Tot slot mochten we het met glitter nog mooi versieren. En vanmiddag mee naar huis nemen. Papa's en mama's bedankt voor jullie hulp!

11 okt 2017 - Winkel en kinderboekenweek
Preview foto De afgelopen weken hebben we over de winkel gewerkt en daarna over het thema van de Kinderboekenweek “gruwelijk eng”. We hebben prentenboeken gelezen over monsters en de gruffalo. Naar aanleiding hiervan hebben we gruffalo,s getekend en monstertjes geknutseld. Ook hebben we dromenvangers gemaakt om eventuele enge dromen te kunnen vangen. In de klas konden we heksensoepjes maken in een grote pan.

Er kwam ook nog een echte schrijfster(Miriam Smit)op bezoek, die vertelde wat er allemaal bij komt kijken om een boek te maken. Na afloop kregen we een boek van haar mee voor in de klas. En als afsluiting van de Kinderboekenweek de kv-crea ochtend, waarbij veel leuke dingen zijn gedaan en gemaakt. 

Eén middag kwamen de kinderen van groep 8 ons voorlezen. Dat was ook erg gezellig.

Deze weken waren soms een beetje eng, maar wel heel leuk!


12 sep 2017 - Trias muziek/dans les
dinsdag 12 september is er een juf op school die ons een muziek/dans les heeft gegeven. Ze had een accoordeon, muizen en muziek stokjes bijzich.

 


23 aug 2017 - Nieuw schooljaar
Wij zijn weer begonnen. We hebben veel zin om overal te spelen en te werken. We hebben een heel mooi speelplein buiten maar dit jaar ook binnen. We hebben allemaal verteld wat we voor leuke dingen in de vakantie hebben gedaan.