Kids

Groep 1-2 Kirsten

Afbeeldingsresultaat voor animated gif welkom

BERICHTEN

09 apr 2018 - Kinderboerderij 1/2kp
Preview foto Afgelopen vrijdag zijn wij op bezoek geweest bij de kinderboerderij in delft. Daar hebben wij veel (jonge) dieren gezien. Vooral de geitjes vonden wij erg leuk! Hulpouders en hulpoma, heel erg bedankt voor alle hulp die dag! 

09 apr 2018 - Grote rekendag 1/2kp
Preview foto Afgelopen woensdag hadden we de grote rekendag in de klas. In de klas waren 8 rekenactiviteiten klaar gezet. Met behulp van enthousiaste moeders en een oma gingen we spelenderwijs aan de slag met rekenen. Zo hebben we geoefend met de vormen, inhoud, gelijkenissen enz. Moeders en oma, heel erg bedankt voor de hulp! 

14 feb 2018 - Voorstelling walvissst 1/2kp
Vandaag hebben wij in de speelzaal gekeken naar een voorstelling. De voorstelling gaat over een meisje en haar vader die samen bij zee wonen. Vader is vuurtorenwachter en houdt erg van zingen. Het meisje is op een dag schelpen aan het zoeken op het strand. Terwijl zij daarmee bezig is vindt zij ineens een babywalvis. Ze neemt de walvis mee naar huis en verstopt deze overal in huis, nadat zij van haar vader de walvis niet mag houden. Walvis gaat in de badkuip, ze maakt er een stoel van en een tafel en verstopt walvis onder het kleed. Uiteindelijk stopt ze walvis in een koffer, maar vader wil zijn koffer gaan gebruiken. Hier ontdekt hij walvis en walvis moet terug naar de zee. Samen zwaaien wij walvis uit en zingen een liedje voor hem.

14 feb 2018 - Carnaval 1/2KP
Afgelopen vrijdag hebben wij met elkaar carnaval gevierd. Het was een groot feest! We konden snoephappen, spijkerpoepen, ons laten schmincken, bellen blazen, blikgooien en nog veel meer spelletjes!
Heel veel dank aan alle ouders die geholpen hebben om er een groot feest van te maken!

14 dec 2017 - Muzee groep 1/2KP
Gisteren zijn wij naar Muzee in Scheveningen geweest. We werden met de bus opgehaald van school en naar het museum gebracht. De bus was al een groot feest!

Toen we in het museum waren aangekomen gingen we als eerst kijken naar de dieren die in de zee leven: een krab, een kreeft, een inktvis etc.
Daarna liepen we door een nagemaakt oud-Scheveningsstraatje, dit vonden we wel een beetje spannend met al die poppen..

Eén pop vonden we erg griezelig, dat was de pop die in het poephuis zat.

Nadat we de poppen hadden bekeken liepen we verder naar een lokaal. In dit lokaal mochten we zeesterren, krabben, schelpen, opgezette haaien etc. bekijken en aanraken.
Dit vonden we erg interessant.
Hierna mochten we op het binnenstrandje zelf op zoek gaan naar mooie schelpen en moesten wij deze op een kleedje sorteren. Alle schelpen met ribbels bij elkaar, alle scheermesjes bij elkaar, alle mosselschelpen bij elkaar.

Toen we dit goed hadden gedaan mochten we als beloning de "diepzee" in. We kregen een geel lampje (sticker) op onze handen en mochten de diepzee in  "zwemmen".
Dit was een kamer met blacklight waarin allerlei zeedieren te zien waren op de muren.
Nadat we uit de diepzee gezwommen waren mochten we de echte vissen in aquaria bekijken. We hebben zelfs Dory en Nemo zien zwemmen.

Als verrassing kregen we bij het vertrekken ook allemaal nog een mooie schelp en een gratis toegangskaartje om nog een keer naar het museum te kunnen.

Yvette, heel erg bedankt voor de hulp tijdens dit uitje en Muzee, ontzettend bedankt voor de leuke en leerzame les!


11 dec 2017 - Hoera, het sneeuwt! ❄️☃️
Wat een feest, er ligt sneeuwt! Wat hebben wij genoten van deze winterse dag! 

07 dec 2017 - Dag sinterklaas, hallo kerst!
Gisteren hebben we in de klas de kerstboom op gezet. We mochten zelf de takken in de boom doen en de boom versieren. We zijn erg trots op het resultaat! 

 

Vandaag hebben we het kerstverhaal nagespeeld, met bijbehorende kleding. 


06 dec 2017 - Rommelpiet groep 1/2KP 2017
Ohnee! Rommelpiet is op visite geweest vannacht en wat heeft hij er een rommel van gemaakt! Gelukkig zat er na het opruimen wel iets lekkers in onze schoenen.

06 dec 2017 - Kruidnoten bakken
Woensdag 28 november hebben wij in de klas kruidnoten gebakken. Eerst hebben we in de kring het recept gelezen en gemaakt. Hierbij moesten wij goed kunnen wegen en tellen. Daarna kregen wij allemaal een eigen bakpapiertje en een stuk deeg. Hiervan moesten wij mooie ronde kruidnoten maken. Toen alle kruidnoten neergelegd waren op het papier, mochten we om de beurt met juf Romy mee naar de oven. Hier werden alle kruidnoten gebakken.

 


06 dec 2017 - Pietenochtend 2017 groep 1/2KP
Woensdag 29 november mochten wij verkleed als piet naar school! We hadden namelijk pietenochtend. Tijdens deze ochtend mochten wij pepernotenkunsten laten zien, pepernotenspellen spelen, konden wij geschminkt worden als piet en waren er nog veel meer spelletjes. Het was een super gezellige ochtend!

Wij willen alle hulpouders heel erg bedanken voor de geslaagde dag!


06 dec 2017 - Sinterklaas op bezoek!
Vandaag was het een erg spannende dag! Wij kregen namelijk bezoek van sinterklaas op school! Na heel hard zingen kwam dan eindelijk de sint.. of toch niet? Wij werden eerst teleurgesteld met een sint die erg op meester Rick leek. Gelukkig bleek dit meester Rick te zijn en kwam de echte sint op de motor aan op onze school.

We zijn verwend met veel kruidnoten en een mooi cadeau!


06 dec 2017 - Voorstelling "de verdwenen verlanglijstjes".
Maandag 27 November mochten wij bij het Veur komen kijken naar een voorstelling over verdwenen verlanglijstjes. Helaas regende het die dag heel erg, maar dat mocht de pret niet drukken.
Dapper zijn wij doorgelopen en kwamen drijfnat aan in het Veur.

Gelukkig hebben wij daar warm en droog naar een hele leuke voorstelling mogen kijken. Het was wel heel spannend, want het ging over verdwenen verlanglijstjes.

Gelukkig liep het verhaal goed af en kwamen de verlanglijstjes weer terecht.

Bedankt Nicole en Mandy voor het helpen tijdens deze regenachtige dag!


22 nov 2017 - Pieten in de klas!
Preview foto Wat een verrassing! Na de spelletjesochtend kwamen er ineens 2 pieten onze klas binnen. Zij wilden graag even in onze klas kijken en zij kwamen ons vertellen dat wij morgen onze schoen mogen zetten op school! 

13 nov 2017 - Hiep, Hiep, Hoera! Milou heeft een zusje!
Preview foto Milou is grote zus geworden! Dit heeft zij vrijdag met ons in de klas gevierd.
Welkom kleine Luna!

 


02 nov 2017 - 1e spelletjesochtend van het schooljaar
Woensdag hadden wij onze eerste spelletjesochtend van dit schooljaar. Met de hulp van ouders hebben we in kleine groepjes gezelschapsspelletjes gedaan. Hierdoor leren wij eerlijk spelen en omgaan met winnen/verliezen.

 


24 okt 2017 - Techniekles van Toos Bartels
Vandaag hebben wij een techniekles gehad van juf Toos en een paar enthousiaste hulpouders. Juf Toos had dozen meegenomen met allerlei verschillende soorten materialen erin. Verschillende soorten hout, verschillende soorten metalen en verschillende soorten steen. We hebben in kleine groepjes de materialen bekeken en gevoeld. Zo zagen wij dat natuursteen heel anders eruit ziet dan een baksteen en dat zandkorrels eigenlijk hele kleine steentjes zijn.

Nadat wij alle materialen gevoeld en bekeken hebben, hebben wij een fotohoudertje gemaakt dat uit alle 3 de materialen bestaat die wij bekeken hebben.
Het bakje was van plastic, daarin zat beton (steen), in het beton zat een paperclip (metaal) en in de paperclip zat een papieren kaartje (gemaakt van hout). Toen het houdertje af was mochten wij het nog mooi versieren met glitters.

Juf Toos en de hulpouders, bedankt voor de leuke les!

 


25 sep 2017 - Hiep, Hiep, Hoera! Jonas en Salaheddine zijn grote broer geworden!
Preview foto Vandaag kwamen Salaheddine en Jonas erg trots naar school. Afgelopen weekend zijn zij beide grote broer geworden. Jonas heeft een lief klein broertje gekregen en Salaheddine een lief klein zusje.
Gefeliciteerd, geniet lekker van elkaar!

19 sep 2017 - Prinsjesdag
Preview foto Vandaag hebben wij het in de klas over prinsjesdag gehad. We hebben gekeken naar de glazen koets en besproken hoe onze koning en koningin heten. Ook hebben wij een stukje van de troonrede gezien.
Dat waren wel heel veel moeilijke woorden bij elkaar!

18 sep 2017 - Thema dino's
Dat was schrikken.. Donderdagochtend stonden er ineens hele grote voetstappen in de klas. Ook lag er een ei in onze bouwhoek. We hadden die nacht duidelijk bezoek gehad. Maar wat zou het toch geweest zijn??

We zijn snel met de klas in de school op dinozoektocht gegaan, Koen bleef achter in de klas om het ei te bewaken. Helaas, was de dino niet meer te vinden.
Hierna zijn we snel met het ei aan de slag gegaan. De klas wist heel goed dat een ei warm moet blijven en daar hadden zij wat op bedacht. Om de beurt zouden zij op het ei gaan zitten om het warm te houden. Helaas bleek dat toch problemen mee te brengen want wat moet er met het ei gebeuren als wij naar huis gaan? Daar wist een andere leerling wel oplossing voor: "Dan moet de juf erop zitten". Ook dat bleek niet de ideale oplossing want ik moet wel eens de hond uitlaten, bedacht een andere leerling.

Uiteindelijk hebben we wel een hele goede oplossing gevonden! Het nijlpaard van Koen mag het ei uitbroeden. We hebben een heel mooie nest gemaakt in de bouwhoek, met een hek eromheen. Anders komt het ei straks uit en loopt het kleintje weg.

Behalve in de bouwhoek, hebben wij ook in de rest van de klas hard gewerkt aan dit thema. We hebben een dinospeltafel gemaakt. Ook hebben wij van gips echte afdrukken gemaakt van dino's en zo ons eigen fossiel gemaakt. Hierna moesten wij als echte archeologen met een kwastje het fossiel schoonmaken. Dat best een karwei!


14 sep 2017 - De eerste weken zitten erop..
Preview foto De eerste schoolweken zijn alweer voorbij. Wat hebben we ook dit jaar weer een leuke klas! De eerste weken zijn we veel bezig geweest met de kanjertraining en inmiddels voelen we ons echte kanjertijgers! We gaan er een leuk, gezellig en leerzaam schooljaar van maken met elkaar!